ΑΡΘΡΑ

NOVARTIS Μπλιάχ!

Έχουμε μείνει με ανοικτό το στόμα, αποσβολωμένοι μπροστά στο θέαμα. Έχει ανοίξει η χωματερή, έχουν σηκώσει το καπάκι του βόθρου, του οχετού και βλέπουμε τα λύματα, και μας πνίγει η μπόχα που αναδύεται.

2 πρώην πρωθυπουργοί, 8 πρώην υπουργοί και δεκάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι.!

Ακόμη και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης που την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να μην τους δώσουν αξιώματα, μετά πληροφόρηση σχετική του FBI, όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνήγορος των μαρτύρων στις ΗΠΑ.

Δίκαια αναρωτιέται κάθε Έλληνας πολίτης:

– σε ποιο βαθμό μπορούν οι ηγέτες του να ξεπουληθούν;

– πόσοι από αυτούς μπορούν να ξεπουληθούν;

Αν εξαγοράζονται από τη Novartis άραγε δεν μπορούν να εξαγοραστούν από την Τουρκία;

Αν αυτοί είναι η κορυφή του παγόβουνου, πόσοι ακόμη είναι στο σκοτάδι;

Μην ξεχνάμε πως η αστυνομία, η δικαιοσύνη κι οι ελεγκτικές αρχές είναι -όσον αφορά τους πολιτικούς- σε πλήρη παράλυση κι οι υποθέσεις που έρχονται στο φως, αποκαλύπτονται στο εξωτερικό (βλέπε υπόθεση Τσοχατζόπουλου).

Άρα μιλάμε για σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Και ποιος είναι ο αντίλογος όσων κατηγορούνται;
Πρώτο. Ένσταση: Γιατί να γνωρίζει ο Πολάκης. Ο υπουργός που χειρίζεται την υπόθεση, που του ζητούν στοιχεία και πληροφορίες το FBI, η δικαιοσύνη, σε σχέση με τις υπηρεσίες του και τις σχέσεις τους με την εταιρία, γιατί να ξέρει τα στοιχεία που δίνει.!

Δεύτερο. Αποστέλλεται ο φάκελος στη Βουλή. Ένσταση: Γιατί να γνωρίζει το περιεχόμενο του ο πρωθυπουργός που καλείται κοινοβουλευτικά να χειριστεί την υπόθεση και γιατί ο εκπρόσωπος του πήγε στη δικαιοσύνη για να πάρει διευκρινίσεις.!

Έφτασαν στο σημείο να λένε πως ο Αντώναρος «δεν δραστηριοποιείται στην ΝΔ». Δηλαδή ο γουρλομάτης διέγραψε κάποιον που δεν ανήκει στο κόμμα του;! Τι ακούμε.

Παρήγορο είναι πως οι πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης που είναι εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο κρατούν χαμηλό προφίλ και σχετικά ήπιους τόνους. Εξάλλου οι ψηφοφόροι έδωσαν ένα καλό μάθημα στο ΠΑΣΟΚ. Και όσο δεν συμμορφώνονται και δεν διορθώνουν τις πολιτικές τους και εξακολουθούν να επανδρώνονται από τα ίδια φαύλα και χρεοκοπημένα πρόσωπα, θα μένουν σε μονοψήφια ποσοστά. Κι όλοι εμείς που επιλέξαμε να είμαστε εξωκομματικοί και επομένως εξωκοινοβουλευτικοί, αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι αλλά και υπερήφανοι για την υγιή συμπεριφορά της βάσης της δημοκρατικής παράταξης.

Αντιθέτως η δεξιά, που εκπροσωπεί ότι πιο σάπιο στην νεοελληνική κοινωνία, έχει σηκώσει τους τόνους και οι φερόμενοι (sic!) ως δράστες πολιτικοί της, οργώνουν τα κανάλια -ειδικά τα φιλικά τους- ωρυόμενοι ότι είναι ‘σκευωρία’ (τίνος; του FBI; Διότι αυτό πρώτο αποκάλυψε πως 7 πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί ενέχονται) και ότι οι μάρτυρες είναι ‘κουκουλοφόροι’ επειδή προστατεύονται και αποδεικνύεται καλώς. Είναι δηλαδή αυτό που λέει ο λαός «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Και το πιο ανησυχητικό είναι η βάση της παράταξης αυτής. Είναι τόσο φαύλη και διεφθαρμένη που ότι και κακό να προκαλέσει στη χώρα, θα εξακολουθούν να την στηρίζουν και να την ψηφίζουν -να δούμε και μέχρι ποίου βαθμού, έως τις εκλογές-. Για να κυβερνήσουν δε, έχουν φτιάξει έναν θίασο σκιών με επικεφαλείς τον γουρλομάτη, τον τσιρίδα, τον ψηλό με το βοδινό βλέμμα και την Όλγα ‘no more kisses’ Κεφαλογιάννη οι οποίοι αλληλοϋποστηρίζονται σε τέτοιο βαθμό που να προκαλούν υπόνοιες συνενοχής.

Αν μάλιστα συνδυάσουμε τα παραπάνω με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμάτι της λύσης αλλά κομμάτι του προβλήματος τότε οι προοπτικές είναι αληθινά ζοφερές.
Και αν δούμε και τις νέες δυνάμεις που έχουν παρουσιαστεί στο χώρο του Κέντρου και της κεντροαριστεράς, είπαμε. Ο ένας είναι ‘γραφικός’, ο άλλος είναι ‘βαλτός’ κι ο άλλος ‘παπαγαλάκι’. Ε, έτσι δουλειά δεν γίνεται.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top