ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Περί Λυκούδη και Ποταμιού

Λυπάμαι πραγματικά για την απόφαση του Σπύρου Λυκούδη να προσχωρήσει στο Ποτάμι και να δείξει τέτοια ανακολουθία μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Λυκούδης έφυγε από τη ΔΗΜΑΡ με στόχο να εργαστεί για την ενότητα της κεντροαριστεράς. Σήμερα εγκαταλείπει τη θέση του αυτή επιλέγοντας τη συνεργασία με το κατ’ εξοχήν κόμμα που επιμένει στον κατακερματισμό των δυνάμεων του χώρου, δηλώνοντας ότι δεν το ενδιαφέρει η ενότητα καμίας κεντροαριστεράς!

Με τι αλήθεια ταυτίζεται ο κ. Λυκούδης; Με την “πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν”; Με τη συλλήβδην δαιμονοποίηση του “παλιού πολιτικού συστήματος”; Με τον απολίτικο, γενικό και αόριστο μεταρρυθμισμό καλών προθέσεων χωρίς καμία θέση επί της ουσίας; Με το ότι “ευτυχώς δεν υπήρχαν κόμματα το ’73 που έγινε το Πολυτεχνείο”; Με το να αποφασίζουν οι δήμοι πόσους μετανάστες θα δέχονται αφού προηγουμένως αυτοί έχουν μυηθεί στις ελληνικές πολιτισμικές αξίες; Με την… εθελοντική δομή του πιο προσωποπαγούς, αρχηγικού κόμματος της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας;
Οι μέχρι τώρα συγκεντρώσεις του κ. Λυκούδη αγκαλιάστηκαν από τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών και ανθρώπων της Ελιάς. Θυμάμαι την ομιλία του το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, όπου τα 2/3 των παρευρισκομένων ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που τον καλούσαν να αναλάβει πρωτοβουλία για τη συνάντηση των δύο χώρων. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις το Ποτάμι έλαμψε διά της απουσίας του. Όλους αυτούς τους ανθρώπους τους διέψευσε.
Ας είναι. Κατανοώ την ανάγκη της πολιτικής επιβίωσης και τους υπολογισμούς που αυτή συνεπάγεται. Το πολιτικό σκεπτικό άλλωστε είναι ήδη εκπεφρασμένο: ας κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη τη βρόμικη δουλειά κι ας συστήσουμε όλοι οι υπόλοιποι τη συμμαχία των συμπαθητικών αμόλυντων. Ο κόσμος θα μας κρίνει όλους. Και σύντομα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top