ΑΡΘΡΑ

Περιμένοντας τη Μεγαλόχαρη;

Έχουμε έλλειμμα; Έχουμε, πανάθεμά το. Έχουμε τρόικα; Έχουμε, πανάθεμά τη. Έχουμε δικές μας λύσεις για το έλλειμμα; Όχι! Υπάρχουν λύσεις χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέες μεγάλες αδικίες; Ίσως, αλλά κανένας δεν λέει ποια…

Απλό: τέτοια μέτρα προϋποθέτουν πολιτικές μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που θα θίξουν ισχυρότατα προσωπικά και συλλογικά συμφέροντα. Την Εκκλησία, για παράδειγμα, που διαμαρτύρεται μάλιστα ότι … το κράτος την «υπερφορολογεί».

Έχουμε έλλειμμα; Έχουμε, πανάθεμά το. Έχουμε τρόικα; Έχουμε, πανάθεμά τη. Έχουμε δικές μας λύσεις για το έλλειμμα; Όχι! Υπάρχουν λύσεις χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέες μεγάλες αδικίες; Ίσως, αλλά κανένας δεν λέει ποια…

Απλό: τέτοια μέτρα προϋποθέτουν πολιτικές μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που θα θίξουν ισχυρότατα προσωπικά και συλλογικά συμφέροντα. Την Εκκλησία, για παράδειγμα, που διαμαρτύρεται μάλιστα ότι … το κράτος την «υπερφορολογεί». Ή, άλλο παράδειγμα, το δικαστικό σώμα που οι μεγάλες και αυτοκαθοριζόμενες αποδοχές των μελών του δεν πρέπει να μειωθούν – όπως δήλωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Υπουργό που να δηλώνει ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι αποδοχές των καθαριστριών, δεν είδα…

Ή, τρίτο παράδειγμα, τα ναυτιλιακά γραφεία (δηλαδή τους εφοπλιστές) που απαντούν σε κάθε τέτοια νίξη ότι θα πάρουν πατριωτικά τα καράβια τους και θα φύγουν.

Μαζί με όλα αυτά, χάσαμε και τόσους μήνες με τις εκλογές. Τις ήθελε, έστω και δύο απανωτές φορές, ο Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός και έγινε με το ζόρι, με το ΠαΣοΚ και τη ΔημΑρ. Τις ήθελε ο Τσίπρας για να γίνει ο Σύριζα δεύτερο κόμμα, και έγινε. Και τώρα, με τη συμφωνημένη κοινοτική χρηματοδότηση στον αέρα, περιμένουμε την τρόικα. Βοήθειά μας.

Λέτε σε τρείς εβδομάδες η Μεγαλόχαρη να κάνει (ξανά;) το θαύμα της; Ας την περιμένουμε και αυτήν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top