ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ποια είναι η Sigrid Skarpelis-Sperk

Η Σίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ, ήταν από το 1980 ως το 2005 μέλος της Γερμανικής Βουλής, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Ostallgäu (Βαβαρία). Ήταν 25 χρόνια μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και 16 χρόνια της υπο-επιτροπής ERP (European Recovery Program, διαδόχου του Σχεδίου Marshall αλλά με γερμανική χρηματοδότηση), με δυνατότητα δανειοδότησης ύψους 8 εως 9 δις ευρώ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την ενίσχυση με ειδικά προγράμματα μικρών επιχειρήσεων

Η Σίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ, ήταν από το 1980 ως το 2005 μέλος της Γερμανικής Βουλής, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Ostallgäu (Βαβαρία). Ήταν 25 χρόνια μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και 16 χρόνια της υπο-επιτροπής ERP (European Recovery Program, διαδόχου του Σχεδίου Marshall αλλά με γερμανική χρηματοδότηση), με δυνατότητα δανειοδότησης ύψους 8 εως 9 δις ευρώ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την ενίσχυση με ειδικά προγράμματα μικρών επιχειρήσεων. Για περισσότερα από 10 χρόνια ήταν εκπρόσωπος της Σοσιαλδημοκρατικής παράταξης για θέματα παγκοσμιοποίησης και παγκόσμιας οικονομίας και εκπροσωπούσε τη γερμανική Βουλή σε αποστολές σε συνέδρια για θέματα παγκοσμίου εμπορίου.

Ως μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το 1969 υπηρέτησε σε διάφορους τομείς, τόσο στο επίπεδο της εκλογικής της περιφέρειας, όσο και στο επίπεδο των ηγετικών κλιμακίων του κόμματος. Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η πολύχρονη δραστηριοποίησή της στην Επιτροπή Προγράμματος του SPD, στην οποία, ως το πιο νέο μέλος και μοναδική γυναίκα, είχε την εκτίμηση και την υποστήριξη του Βίλι Μπραντ.

Διετέλεσε βοηθός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, στο Πανεπιστήμιο του Γερμανικού Στρατού και στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Οικονομικών Επιστημών του Μονάχου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της και της Διδακτορικής της διατριβής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν (Γερμανίας), εργάστηκε στο Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στήριξε ενεργά την ελληνική αντίσταση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας και γνώρισε εκείνη την εποχή μεγάλο αριθμό αγωνιστών, οι οποίοι αργότερα ήταν σημαντικοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα. Από το 1970 ήταν παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Ε. Σκαρπέλη, Γενικό Γραμματέα του Π.Α.Μ. στη Γερμανία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top