ΑΡΘΡΑ

Ποια Συναίνεση..!

Από το διχαστικό κήρυγμα μίσους και τον έξαλλο αντιευρωπαϊσμό του 2010, μέχρι το χτεσινό τσαμπουκά (ό,τι ώρα γουστάρω ξεψηφίζω τα μέτρα) του ανίκανου να βιώσει το συναίσθημα της ντροπής πρωθυπουργάκου,  μια γραβάτα δρόμος!

Από τους ξεκάλτσωτους losers της κυρίας Ζωής που  μέσα στη Βουλή διέγραφαν το 2015 το επονείδιστο χρέος μέχρι τα χτεσινά μνημονιακά μέτρα που ψήφισε ο στρατός των μισθο-φόρων των διάφορων αριστερών συλλογικοτήτων δυο χρονάκια ύφεσης παραπάνω όλα κι όλα!

Από το γιδοβοσκό Καλογρίτσα, τα βορειοελλαδίτικα πλυντήρια της Ρωσικής πολιτικής μαφίας και την (έ όχι και) τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ, μέχρι τις αβάντες των νεοναζιστών μέσα στη Βουλή (που μιλούσαν για δικτατορία Ψυχάρη τότε με το πραξικόπημα Παππά) μια αθώα μελέτη του Ινστιτούτου Φλωρεντίας όλη κι όλη!

Από τη μπούκα των Τσιπροβαρουφακολαφαζαναίων στο Νομισματοκοπείο και τα capital controls του 2015 μέχρι το (χωρίς λεφτά) χτεσινό μνημόνιο ένα δημοψηφισματάκι διαφορά όλο κι όλο.

Από τον ύμνο στον Μαδούρο μέχρι τη στήριξη στον Μακρόν, σα να μην πέρασε μια μέρα!

Σε πολλά ακόμα τέτοια μονοπάτια γδάρανε τα ποδαράκια τους οι πουρναροπηδήχτρες  ΣΥΡΙΖΑίες προσωπικότητες μέχρι να φτάσουνε χτές το βράδυ να γυρεύουνε κοινοβουλευτική νιρβάνα στο γεμάτο σανό λιβαδάκι της Συναίνεσης.

Αλλά για ποια Άμστελ μιλάνε, για ποια Τούλα, για ποια Συναίνεση;

Τι είναι η Συναίνεση;

Μην είν’ οι κάμποι;

Μην είναι οι αύρες τους που χρυσολάμπουν στην μόνιμα αποκλεισμένη Ηρώδου Αττικού;

Μην είναι οι καθημερινές αλητείες των αντιμνημονιακών πρωτοπαλήκαρων Κουρή και Βαξεβάνη;

Μην είναι οι άναρθρες κραυγές, τα χειρουργεία και τα συναινετικά twitter του μαχαλόμαγκα Πολάκη;

Μην είναι ο καθημερινός πια χορός των (βάλτε τώρα που γυρίζει) «εξεταστικών», αφού για μια διαφάνεια και για μια αξιοπρέπεια ζούμε εμείς οι αριστεροί;

Ή μήπως αυτή τη φορά είναι κάτι άλλο η συναίνεση;

Λέω μήπως…!

Μήπως είναι ο ολοκληρωτικός πανικός της διαγραφόμενης εκλογικής και κομματικής τους κατάρρευσης;

Μήπως είναι η εσωκομματική αμφισβήτηση και η διαφαινόμενη προσωπική κατάρρευση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα;

Ή μήπως  είναι τελικά η απόφαση του ίδιου του λαού να ξεμπερδέψει οριστικά με τη νεοσταλινική συμμορία που επιχειρεί για δεύτερη φορά να ανατρέψει τις μεταπολεμικές επιλογές του ελληνικού λαού;

Γιατί (ας μη γελιόμαστε) τους βολεύει η αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε για πρόγραμμα χωρίς λεφτά του ΔΝΤ. Γιατί το ΔΝΤ ως σύμβουλος μόνο, δεν θα προβάλλει πια κανένα βέτο προκειμένου να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές για να είναι βιώσιμο το κρατικό χρέος, αφού δεν θα δεσμεύεται πια καταστατικά.  Από την άλλη, οι ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες φαίνεται ότι συμφιλιώνονται όλο και περισσότερο με την εναλλακτική λύση της Ευρώπης των δύο ή και τριών ταχυτήτων που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε οσονούπω να γίνεται πιο ευέλικτο και ταυτόχρονα πιο αυστηρό το καθεστώς εισόδου-εξόδου στο ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι θα είμαστε μία ταχύτητα μόνοι μας, αφού είμαστε η μοναδική οικονομία που πάει προς τα πίσω και μόνο ο κομμουνιστής πρωθυπουργός και ο ακροδεξιός εταίρος του ισχυρίζονται  ότι πάει μπροστά.

Ζούμε στη μοναδική δυτική κοινοβουλευτική δημοκρατία όπου κυβερνά με δημοκρατικές εκλογές ένα κόμμα κομμουνιστών που το 2008 βάφτισε εξέγερση το πλιάτσικο αλητών και τους εμπρησμούς τρομοκρατών στην Αθήνα. Ένα κόμμα που στελέχη του ήταν υπερασπιστές των κόκκινων δολοφόνων στη της 17 Νοέμβρη. Ένα κόμμα που πάλεψε για να μην προφυλακιστούν οι μαύροι δολοφόνοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ένα κόμμα που ζητάει συναίνεση από άλλα κόμματα σπέρνοντας μίσος διχασμό και εμφυλιοπολεμική πόλωση.
Έτσι φτάσαμε στη δολοφονική απόπειρα κατά του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Ήταν επόμενο.

Έ λοιπόν αυτό το κόμμα ζητά ή καλύτερα απαιτεί συναίνεση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top