ΑΡΘΡΑ

Ποιός διαπλέκεται με ποιόν;

Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε με προφανή πίκρα αν όχι οργή, ότι πέντε από τα μέλη της ηγεσίας του Σύριζα είχαν προστρέξει στον Κορυδαλλό για να υπερασπίσουν τα «παλικάρια» της 17 Νοέμβρη. Ήξεραν κάτι το συγκεκριμένο για κάποιον ή κάποιους από τους τότε κατηγορούμενους και νυν κατάδικους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αθώωσή τους; Όχι. Οι καταθέσεις τους ήταν «πολιτικές» και «ηθικές». Με άλλα λόγια ήταν καταθέσεις μπλα-μπλά. Ορισμένες ξεπερνούσαν μάλιστα αυτό το αριστερίστικο ψευτοεπαναστατικό μπλά-μπλά. Γιατί στο κατηγορητήριο εναντίον των μελών της 17Ν προσπαθούσαν να απαντήσουν με ένα κατηγορητήριο εναντίον της κοινωνίας και του κράτους. Δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση, και εναντίον των θυμάτων της συμμορίας.

Πολύ πρόσφατα οργανώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μια ημερίδα με κεντρικό ήρωα τον Κουφοντίνα, από τον Κορυδαλλό. Ο Κουφοντίνας μετέφρασε από τα ισπανικά ένα πόνημα κάποιας επαναστάτριας και με την ευκαιρία της παρουσίασης γνωστοποίησε τις απόψεις του για την νέα πολιτική και τακτική που θα έπρεπε να ακολουθούν οι επαναστατικές ομάδες .

Ορισμένοι από τους «πέντε» που ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη διακρίθηκαν με τη συνεχή αρθρογραφία τους (κυρίως στην πάλαι ποτέ Ελευθεροτυπία) υπερασπίζοντας οι μεν τον Γιωτόπουλο και οι δε τον Κουφοντίνα γιατί όπως είναι γνωστό οι δύο ηγέτες είναι «στα μαχαίρια».

Ποιά είναι όμως η θέση του Σύριζα ; Κατάπληκτοι διαβάσαμε μια δήλωση που εμφανίζει τη Ντόρα Μπακογιάννη ως … «εκπρόσωπο» της Ζήμενς. Το γεγονός ότι κανένα από τα πολλά δικαστήρια δεν βρήκε κάτι που να συνδέει τη Μπακογιάννη με το σκάνδαλο (ήταν μόνο παλαιά συμμαθήτρια με τον εκπρόσωπο της Ζήμενς στη Γερμανική Σχολή) δεν ενόχλησε τον κ.Τσίπρα: σε μια πραγματική καταγγελία απάντησε με ένα ψεύδος: το «εκπρόσωπος»!.

Υποθέτω ότι ο συστηματικά καταγγελτικός Α.Τσίπρας θα κατηγορήσει ξανά την υφήλιο ολόκληρη και φυσικά τη διαπλοκή για το θέμα. Ειδικά για τη διαπλοκή χρησιμοποίησε για να την καταγγείλει σχετικά με την υπόθεση Ολάντ τον κατάλληλο άνθρωπο, τον Βασίλη Μουλόπουλο, τέως σκληρό αρχισυντάκτη της «Εξόρμησης» της ηρωικής εποχής του ΠαΣοΚ και για πολλά πολλά χρόνια έναν από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του Σταύρου Ψυχάρη. Η καταγγελία του Β. Μουλόπουλου για την υπόθεση Ολαντ- Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα βίαιη, τρομοκρατική θα έλεγα και πάντως εξευτέλιζε όλους τους πρώην συναδέλφους του. Θα τον καλέσουν στην ΕΣΗΕΑ να δώσει εξηγήσεις; Αμφιβάλλω.

Η ΕΣΗΕΑ έχει σοβαρότερες δουλειές. Το πειθαρχικό της δέχτηκε να ασχοληθεί με την αρθρογραφία του Πάσχου Μανδραβέλη για την ΕΡΤ (αρθρογραφία με την οποία διαφωνώ αλλά από πότε η όποια γνώμη κρίνεται από πειθαρχικά συμβούλια;) Και θυμήθηκε τώρα, παραμονές εκλογών, τα όντως τεράστια προβλήματα των δημοσιογράφων (ανεργία, μειώσεις μισθών , ουσιαστική κατάργηση της συλλογικής σύμβασης κ.α.) που οφείλονται στην κρίση, αλλά και στην κάκιστη τακτική του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) για να απειλεί με απεργία διαρκείας, πέρα από την 24-ωρη χθεσινή. Μήπως τα ΜΜΕ δεν ικανοποιούν τον κ.Τσίπρα που θέλει έτσι να τα φιμώσει με τους φίλους του συνδικαλιστές; Φυσικά, από το μήπως αυτό εξαιρώ για μια φορά την ΕΡΤ και την ιστορική συνέντευξη του κ.Τσίπρα στον Στέλιο Κούλογλου…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top