ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ποιος θα καθαρίσει τις τουαλέτες;

Ε ναι λοιπόν δεν ασχολούμαι με το ΣΥΡΙΖΑ ! Δε με ενδιαφέρει τι λέει ο Γλέζος και τι παίρνει πίσω ο Παπαδημούλης ! Δεν ποστάρω και δε σχολιάζω στο facebook τις δηλώσεις του τάδε, που πριν δύο μέρες ο δείνα σύντροφος του είχε αποκλείσει. Αν ο λαός θέλει να γίνουμε Αργεντινή θα γίνουμε γιατί το θέλει, όχι γιατί το λέει ο Τσίπρας. Δε με αφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και καμιά φορά γίνομαι πιο Τσίπρας και από την Κωνσταντοπούλου, όταν τον εξισώνουν με τη Χρυσή Αυγή ως το άλλο άκρο του αντιδημοκρατικού τόξου

Ε ναι λοιπόν δεν ασχολούμαι με το ΣΥΡΙΖΑ ! Δε με ενδιαφέρει τι λέει ο Γλέζος και τι παίρνει πίσω ο Παπαδημούλης ! Δεν ποστάρω και δε σχολιάζω στο facebook τις δηλώσεις του τάδε, που πριν δύο μέρες ο δείνα σύντροφος του είχε αποκλείσει. Αν ο λαός θέλει να γίνουμε Αργεντινή θα γίνουμε γιατί το θέλει, όχι γιατί το λέει ο Τσίπρας. Δε με αφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και καμιά φορά γίνομαι πιο Τσίπρας και από την Κωνσταντοπούλου, όταν τον εξισώνουν με τη Χρυσή Αυγή ως το άλλο άκρο του αντιδημοκρατικού τόξου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει στον ιδεολογικό χάρτη. Δεν υπάρχει γιατί απλά, το κόμμα αυτό, είναι δημιούργημα των «βαρβάρων» του μνημονίου και χωρίς βαρβάρους, που είναι για το ΣΥΡΙΖΑ «μια κάποια λύσις», δεν ξέρω τι θα απογίνουν.

Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της ιδεολογικής πλατφόρμας της σοσιαλδημοκρατίας, όχι συγκριτικά όχι για να πείσουμε ότι είναι καλύτερη από κάτι άλλο αλλά για να καταδείξουμε ότι είναι η μόνη ιδεολογική πλατφόρμα που μπορεί να οδηγήσει στην πολιτική πραγμάτωση την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ανθρώπου για ποιότητα ζωής και εργασίας, για κοινωνικό κράτος, για παιδεία, υγεία και δίκαιες ευκαιρίες.

Να είστε βέβαιοι ότι η επόμενη σοβαρή διακυβέρνηση της χώρας, μετά από χρόνια λιτότητας μετά από χρόνια αδικιών, θα είναι σοσιαλδημοκρατική.

Θα είμαστε τότε έτοιμοι ή θα κάνουμε ξανά τα λάθη του παρελθόντος ?

Θα είμαστε, μόνο αν από σήμερα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για την ποιοτική αναβάθμιση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Αν από σήμερα αναλάβουμε δράσεις πολιτικού ακτιβισμού, δράσεις για την οριοθέτηση των τρόπων που θα γίνει πολιτικά εφαρμόσιμη η ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας, όχι αναζητώντας το άμεσο προσωπικό μας όφελος, εξάλλου αν θες να γίνεις «Πλατεία» ή «Λεωφόρος » ο χώρος αυτός σήμερα δεν είναι ο ενδεδειγμένος, αλλά αναζητώντας το έμμεσο όφελος που θα προκύπτει μέσα από το συλλογικό καλό.

Τα ποσοτικά αποτελέσματα της προσπάθειας μας, θα είναι εμφανή μόνο όταν θα έχουμε πετύχει την ποιοτική οριοθέτηση του χώρου μας, όταν θα έχουν δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας! Κι όταν λέω για οριοθέτηση, έχετε άραγε την εντύπωση, ότι όσοι θεωρούν εαυτούς σοσιαλδημοκράτες, έχουν την ίδια περίπου θέση για τις αποκρατικοποιήσεις, για το κοινωνικό κράτος, για τη δικαιοσύνη ? Αν ναι πλανάστε, αν όχι τότε αντιλαμβάνεστε γιατί πριν ζητήσουμε αποδοχή από το λαό, πρέπει να του πούμε με καθαρά λόγια ποιά είναι η πολιτική μας .

Μόνο όταν δε θα σχηματίζεται, λοιπόν, αυτόματα στο μυαλό μας η εικόνα μιας γυναίκας ή ενός μετανάστη κακοπληρωμένου ανασφάλιστου σαν απάντηση στο ερώτημα για το ποιός θα καθαρίσει τις τουαλέτες, εργασία που πιθανόν να έχει και μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος από αυτή του τραπεζίτη, μόνο τότε θα έχουμε πείσει τον κόσμο για την ανάγκη να υπάρχουν δίκαιες αμοιβές για όλους, δίκαιες ευκαιρίες εργασίας, δικαιοσύνη ανάμεσα στα δύο φύλα και μόνο τότε ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά όχι συγκριτικά ως την καλύτερη λύση από τις χειρότερες αλλά συνειδητά ως την καλύτερη λύση για την κοινωνία, για την Ευρώπη, για τον άνθρωπο!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top