ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Οι περιπέτειες του αντιρατσιστικού δεν λένε να τελειώσουν, καθώς οι ακροδεξιές και άκρως συντηρητικές δυνάμεις στη χώρα, αποδεικνύουν ότι παραμένουν ισχυρές και μπορούν να υποτάξουν και τις εκλεγμένες από τον λαό κυβερνήσεις.

Οι περιπέτειες του αντιρατσιστικού δεν λένε να τελειώσουν, καθώς οι ακροδεξιές και άκρως συντηρητικές δυνάμεις στη χώρα, αποδεικνύουν ότι παραμένουν ισχυρές και μπορούν να υποτάξουν και τις εκλεγμένες από τον λαό κυβερνήσεις. Η δύναμή τους εξάλλου είχε φανεί με τον πιο μεγαλοπρεπή τρόπο την εποχή των ταυτοτήτων, με τις λαοσυνάξεις και τη συγκέντρωση υπογραφών, όπου ακόμη και οι εν δυνάμει πρωθυπουργοί υποκλίθηκαν. Τότε, όμως πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Σημίτης, ο οποίος αν και είχε ένα μεγάλο μέρος ακόμη και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του, πέρασε τον νόμο.

Σήμερα, η «Δεξιά του Κυρίου» βρίσκεται στην εξουσία, με πρωθυπουργό έναν από τους κύριους εκπροσώπους της, ο οποίος δεν κρύβει- αντθέτως μάλιστα- τις συμπάθειές του σε ό,τι πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό υπάρχει και βαφτίζεται -φυσικά- ως υπεράσπιση των «ιδεωδών της πατρίδας».

Έτσι, έστειλε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στις καλένδες το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει ο Α. Ρουπακιώτης, μετά τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος. Θυμίζω, πάντως, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια που έγινε να κατέβει το ν.σ με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τορπίλισε την προσπάθεια, κατεβάζοντας δικό του νομοσχέδιο.

Τώρα, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από πίεση του ΠΑΣΟΚ και ξεσηκώθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των σκοταδιστών, με επικεφαλής κάποιους ιεράρχες, οι οποίοι αναβιώνουν τον μεσαίωνα και θεωρούν ότι πρέπει να έχουν λόγο στα θέματα της πολιτείας. Ως αυθεντικοί ερμηνευτές της Αγίας Γραφής, λες και έχουμε θεοκρατικό πολίτευμα, θεωρούν πως ο νόμος αυτός «είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή». Οι ιεράρχες που θυμούνται την Αγία Γραφή a la carte, ξεχνούν τα μηνύματα αγάπης και εξαπολύουν κύματα μίσους κατά των συνανθρώπων τους, είτε αυτοί ανήκουν σε άλλα δόγματα, ή χρώματα, είτε σε μειονότητες, όπως οι ομοφυλόφιλοι. Κάνουν λόγο για «άθλιο και ελεεινό νομοσχέδιο»

Συνήγοροί τους και οι 38 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι, με μία παρελκιστική τακτική, ζήτησαν στο εν λόγω νομοσχέδιο να προστεθεί διάταξη που να ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της «Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων)», και σε άλλη διατύπωσή τους, της «Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης».

Συνήγοροί τους επίσης και άλλοι βουλευτές και πολιτευτές, που πωλούν το προϊόν της εθνοκαπηλίας προς άγραν ψήφων. Μεταξύ τους και δύο «προοδευτικοί», οι Πάρης Μουτσινάς και Μάρκος Μπόλαρης, επιλογές μάλιστα της ΔΗΜΑΡ, ο πρώτος ως βουλευτής και ο δεύτερος ως υποψήφιος περιφερειάρχης.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως στα τηλεοπτικά παράθυρα,  αντί ο διάλογος να επικεντρωθεί στα τεράστια προβλήματα ρατσισμού που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία μας με την ανατριχιαστική άνοδο της Χρυσής Αυγής, επικεντρώνεται στην επίθεση κατά ορισμένων ιστορικών, όπως η Μ. Ρεπούση, για την επιστημονική τους άποψη περί «γενοκτονιών».

Έτσι, λοιπόν, ο εκ των συντηρητικότερων υπουργών της κυβέρνησης, ο κ. Αθανασίου, ζήτησε αναβολή της συζήτησης για την 1η Σεπτεμβρίου, «λόγω εκτάκτου κωλύματός του».

Ο σκοταδισμός που εκπροσωπείται από ένα μεγάλο τμήμα της Εκκλησίας, αλλά και πολλών πολιτικών που δεν κατοικούν μόνον στην «δεξιά πολυκατοικία», εξακολουθεί να είναι ισχυρός στη χώρα μας. Και οι πάντες υποκλίνονται σε αυτήν, κυρίως όταν φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί. Αυτό έκανε ο Κώστας Καραμανλής την εποχή των ταυτοτήτων. Μήπως, όμως, το ίδιο δεν σήμαινε η επίσκεψη Τσίπρα στον Αγ. Όρος; Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε δηλώσει παλαιότερα, σε ανύποπτο χρόνο, «άθρησκος», ζήτησε υποκριτικά να μείνει για λίγο μόνος με την εικόνα του Άξιον Εστί! Και όπως σωστά επισημαίνει η εκ των στελεχών του κόμματός του Ελένη Πορτάλιου, αντί να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα, αναλώθηκε σε «ανέξοδες (αμπελο)φιλοσοφικές απόψεις με «ειλικρίνεια» και «σεβασμό» περί της κοινής βάσης της «αλληλεγγύης» και της «ισότητας» που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι μονές, έχουν εγγεγραμμένες στις σημαίες τους».

Κατόπιν αυτών, η απάντηση γίνεται σαφής για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top