ΑΡΘΡΑ

Ποιος συμφωνεί με τον Κουβέλη;

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Φώτη Κουβέλη. Δεν έτυχε μάλιστα να συναντηθούμε ποτέ. Τον κρίνω πολιτικά από τότε που ανέλαβε τις τύχες της πολύπαθης Ανανεωτικής Αριστεράς. Το Σάββατο(21 Απριλίου) στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 ήταν καλεσμένος του Φοίβου Καρζή και ακούγαμε με την παρέα την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Κάποια στιγμή ο Καρζής τον ρώτησε:

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Φώτη Κουβέλη. Δεν έτυχε μάλιστα να συναντηθούμε ποτέ. Τον κρίνω πολιτικά από τότε που ανέλαβε τις τύχες της πολύπαθης Ανανεωτικής Αριστεράς. Το Σάββατο (21 Απριλίου), στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 ήταν καλεσμένος του Φοίβου Καρζή και ακούγαμε με την παρέα την ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Κάποια στιγμή, ο Καρζής τον ρώτησε: «Κύριε Κουβέλη, αυτοδυναμία προφανώς δεν θα υπάρξει. Αν λοιπόν εξαρτηθεί η δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας από τη Δημοκρατική Αριστερά ,τι θα πράξετε;» Kαι ο Κουβέλης: «Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν». Επιμένει ο Καρζής: «Μα τότε ίσως χρειαστεί να πάμε σε νέες εκλογές…». Και ο Κουβέλης, δίχως δισταγμό: «Βεβαίως, θα πάμε σε νέες εκλογές…»

.

Παγώσαμε. Αυτή είναι η Ανανεωτική Αριστερά, που πρώτη προσπάθησε να ενσωματώσει στην πολιτική μας ζωή την κουλτούρα των συνεργασιών;  Η -δική μου- απάντηση: Όχι, δεν είναι αυτή η Ανανεωτική Αριστερά, είναι απλώς ο Κουβέλης και η στενή του παρέα, που καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν αλλεπάλληλες εκλογές στην ετοιμόρροπη χώρα και μάλιστα πάνω στον κρίσιμο μήνα Ιούνιο. Ή, ακόμα χειρότερα, όπως είπε μια φίλη, γνωρίζουν την τραγωδία που μας περιμένει, αλλά δεν τους νοιάζει.

.

Θα παρακαλούσα, λοιπόν, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, να απαντήσουν μέσω της φιλόξενης Μεταρρύθμισης οι υποψήφιοι βουλευτές, τα πολιτικά στελέχη και οι πολλοί καλοί φίλοι μου στη ΔΗΜΑΡ: Συμφωνούν, ή όχι, με τη θέση του Κουβέλη; Τίποτε άλλο.

.

Ο Κώστας Ρεσβάνης είναι δημοσιογράφος

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top