ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Πολιτευτές παλαιάς κοπής…

Το νόημα των ευρωεκλογών ήταν σαφές. Δικαίωμα μέχρι τη διαπραγμάτευση του χρέους και μετά επαναπροσδιορισμός. Και γιʼ αυτόν τον τελευταίο οι πολίτες παραμένουν ανοικτοί να πειστούν από ευρωσκεπτικιστές ή ευρωπαϊστές για το καλύτερο μέλλον.

Το νόημα των ευρωεκλογών ήταν σαφές. Δικαίωμα μέχρι τη διαπραγμάτευση του χρέους και μετά επαναπροσδιορισμός. Και γιʼ αυτόν τον τελευταίο οι πολίτες παραμένουν ανοικτοί να πειστούν από ευρωσκεπτικιστές ή ευρωπαϊστές για το καλύτερο μέλλον. Και όλα αυτά με μια γενικότερη διεκδίκηση ανανέωσης προσώπων. Και όμως, ο «Αντώνης» το κατάλαβε αλλιώς… μάχη λαϊκισμού με αιχμή τη Βʼ Αθηνών υπό την απροκάλυπτη επιστασία ισχυρών οικονομικών συμφερόντων μέσω της εκχώρησης της καθοδήγησης της οικονομίας σε συνεργάτες του ολιγοπωλιακού τραπεζικού κατεστημένου.

Ουσιαστικά ο ανασχηματισμός οδηγεί την προεκλογική μάχη σε απόλυτα λαϊκιστικά επίπεδα που θα μεταφέρουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στον λογισμό των ενστίκτων με στόχο να κερδηθούν κοινωνικά στρώματα που μπορούν να παρασυρθούν από αυτά. Στον μεταλαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ (φευ), η κυβέρνηση απαντά εμμένοντας στον λαϊκισμό. Βέβαια χωρίς να διακυβεύεται η πορεία απόλυτης ολιγοπωλιοποίησης της οικονομίας υπό την καθοδήγηση των τραπεζών που επιλέγουν ποιοι και υπό ποιους όρους θα επιβιώσουν στην επιχειρηματική αναδιάταξη που υλοποιείται.

Μάταια θα περιμένουν οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μείωση επιτοκίων, αύξηση της ρευστότητας (πέραν αυτής που θα επιφέρουν οι κινήσεις του Dragi), και περιορισμό της ολιγοπωλιακής διάταξης των ελληνικών τραπεζών… την προστασία έναντι της απαξίας των περιουσιών τους… Μάταια θα περιμένουν οι νέοι τη βελτίωση των συνθηκών επιχειρηματικότητας και οι καταναλωτές πραγματικό ανταγωνισμό στις αγορές. Μάταια θα περιμένουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι επαναπροσδιορισμό των εργασιακών σχέσεων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας? τον απεγκλωβισμό της χώρας από το υπόδειγμα εσωτερικής υποτίμησης που τροφοδοτείται από τη συνεχή υποχώρηση των μισθών προς αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας που χάνεται στο ακριβό κόστος χρήματος, τις τράπεζες, την κερδοσκοπία των ολιγοπωλίων και την ανικανότητα του αναδιαρθρωμένου ή μη Δημοσίου.

Μάταια θα περιμένουν οι πολίτες την καταπολέμηση του κομματισμού και τα προνόμια των ημετέρων και η παραγωγική Ελλάδα την αναδιάταξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων ώστε να κατοχυρώνονται επιτέλους συνθήκες ανοικτής επιχειρηματικότητας. Το παλαιάς κοπής πελατειακό πολιτικό σύστημα ειδικών οικονομικών συμφερόντων είναι εδώ? Η ανατροπή του απαιτεί την άμεση συγκρότηση ενός δημοκρατικού κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού μετώπου εναλλακτικής, ποιοτικής, προοδευτικής, ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top