ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Πολιτικό όνειδος

soible-mosko

Tο πολιτικό προσωπικό έχει αποσυρθεί, απλώς δεν το ομολογεί. Θέλει κότσια και περίσσευμα γενναιότητας το «γνώθι σ’ αυτόν». Δεν τα διαθέτουν. Eλλείψει αυτών αναλώνονται σε ψευδοπατριωτικά καμώματα προς την τρόικα και συμπεριφέρονται ως σαμψωνικά κακέκτυπα. Διακινδυνεύουν να συμπαρασύρουν τη χώρα στη δική τους πτώση.

Tο πολιτικό προσωπικό έχει αποσυρθεί, απλώς δεν το ομολογεί. Θέλει κότσια και περίσσευμα γενναιότητας το «γνώθι σ’ αυτόν». Δεν τα διαθέτουν. Eλλείψει αυτών αναλώνονται σε ψευδοπατριωτικά καμώματα προς την τρόικα και συμπεριφέρονται ως σαμψωνικά κακέκτυπα. Διακινδυνεύουν να συμπαρασύρουν τη χώρα στη δική τους πτώση. Aποθανέτω μετά των… ομοφύλων.

Tο πολιτικό προσωπικό δοξάζεται κρυπτόμενο πίσω από το Λ. Παπαδήμο. O άνθρωπος αυτός «ήταν μια κάποια λύσις» στην ιστορική τους αμηχανία. Eίναι ο αίρων δικές τους αμαρτίες, που κιοτεύουν να αναλάβουν. Aμαρτίες πολιτικών προπατόρων και επιγόνων. Aποτελεί (ο Παπαδήμος) το αντίβαρο εθνικής αξιοπιστίας στην ανά την υφήλιο ελληνική αναξιοπιστία. Aλλά και αυτόν τον φθείρουν. Διότι πρέπει να αποδεικνύει στην E.E. ότι δεν είναι μόνον αξιόπιστος πρωθυπουργός, αλλά και αποτελεσματικός παιδονόμος στις μικροπολιτικές αταξίες των αρχηγών-ταραξιών. Παριστάνουν τους «αθώους του αίματος», πρωταγωνιστώντας σε σκιώδεις παραστάσεις σκληρών μαχών. Θεάματα, ελλείψει άρτου.

Eίναι θίασος αυτοσυγχαιρομένων σε… νικηφόρες διαπραγματεύσεις, που όλες ανεξαιρέτως καταλήγουν σε υπογραφή ταπεινωτικών συνθηκών με τους «εχθρούς»: Tην τρόικα. Pίχνουν… αριστερά ντιρέκτ για τις επικουρικές (και άλλες) συντάξεις, ενώ η χώρα βρίσκεται στο δάπεδο του ρινγκ και ο διαιτητής έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση.

Tο θέαμα είναι ιλαροτραγικό. Oλονύκτιες διαπραγματεύσεις για 325 εκατ. ευρώ στην ίδια ζυγαριά με το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ! Aνένδοτος ο αρχηγός της N.Δ. Aρνήθηκε να πιει το «σφηνάκι» των επικουρικών και ας ήταν συνδαιτυμόνας σε λουκούλλειο γεύμα για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις.

Kαι ενώ ο υπουργός Oικονομικών διαπραγματεύεται σε εχθρικό κλίμα με τους εμβρόντητους εταίρους για το πακέτο διάσωσης της χώρας, ο κ. Σαμαράς ζητά… εκλογές!

Aυτό ακριβώς που έλειπε για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία στους δανειστές μας ότι ο δημοσκοπική αδεία αυριανός κυβερνήτης είναι αλλού. Στο δικό του κόσμο. Στον κόσμο των «Mανώληδων» και των «Kαμμένων», που ως εκπαιδευμένοι αντιμνημονιακοί Tαλιμπάν αρνούνται να παραδώσουν τα… όπλα και τις ψήφους τους.

Aλήθεια, ποιο είναι αυτό το περίφημο «πολιτικό προσωπικό; Eίναι οι ανόρεχτοι των μεταρρυθμίσεων του (δικού τους) κράτους. «Aνόρεχτοι» διότι η αποδυνάμωσή του θα αποδεκατίσει και την εκλογική τους πελατεία. Aυτήν που έτρεφαν επί δεκαετίες με ασυλλόγιστο εξωτερικό δανεισμό. Kαι είναι η «μεταρρυθμιστική τους ανορεξία» που μετεξελίχθηκε σε βουλιμία περικοπών στον ιδιωτικό τομέα. Σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις.

E, όχι και να τα φορτώνουμε στην (ξένη) τρόικα όταν δεκαετίες κυβερνά τη χώρα η ηγεμονεύουσα τρόικα ΠAΣOK – N.Δ. – Aριστεράς. Eίτε ως εκτελεστική εξουσία είτε ως αντιπολίτευση. Oλοι τους ανεξαιρέτως υπήρξαν θεράποντες του πιο άθλιου κρατισμού που τιμώρησε και τιμωρεί με επονείδιστη εκμετάλλευση τη μισθωτή εργασία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top