ΑΡΘΡΑ

Πόσο δεξιά είναι η… Μέρκελ;

Το ερώτημα αυτό, άλλος θα το δει ως δημοσιογραφική επινόηση ώστε «σε δουλειά να βρισκόμαστε», άλλος βλέπει σ’ αυτό την προέκταση του ερωτήματος «Τι είναι στ’ αλήθεια Δεξιό και τι Αριστερό» και άλλος θα πυροβολήσει αμέσως τον διερωτώμενο, για ν’ απαλλάξει τις δυνάμεις της επανάστασης από έναν ακόμη προσκυνημένο και ενδεχομένως δοσίλογο, που τολμά να θέσει τέτοιο εθνοπροδοτικό ερώτημα.

.

Ακούς εκεί τι είναι η Μέρκελ! Μία καραδεξιά πολιτικός είναι, που επειδή συμβαίνει να είναι και Γερμανίδα, δεν μπορεί παρά να είναι εκ φύσεως αυταρχική, όπως εξ άλλου και το 4ο Ράιχ του οποίου ηγείται! Με διαφορετικά λόγια, για διαφορετικούς στόχους και με διαφοροποιημένο Λόγο, καθώς και αναλυτικά εργαλεία, η άποψη αυτή φιλοξενείται καθημερινά σε έντυπα ιδιαιτέρως επαναστατικά, όπως είναι «Η Αυγή», «Η Ελεύθερη Ώρα», «Ο Ριζοσπάστης»,  «Η Δημοκρατία», «Η Χώρα», «Το Χωνί», «Η Αυριανή», καθώς και σε εξ ίσου ανατρεπτικά τηλεοπτικά παράθυρα, όπου επαναστάτες βουλευτές, δήμαρχοι, «εκπρόσωποι επιτροπών» και πρόεδροι του εαυτού τους, αναπαράγουν διάφορες τέτοιες ανοησίες.

.

Γιατί σήμερα, μία από τις πιο σωστές πολιτικές ιδέες που κυριαρχούν στην Ευρώπη, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι στενά η Ευρωζώνη), δεν θα μπορέσει να επιβιώσει στον νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, αν δεν αναπροσαρμόσει προς τα κάτω κάποιες πλευρές του βιοτικού επιπέδου που δίνουν έμφαση στις εισαγωγές και στην κατανάλωση, ώστε να διατηρηθούν οι κοινωνικές παροχές υπέρ των πλέον αδύναμων οικονομικά στρωμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή, απλούστατα, δισεκατομμύρια Κινέζοι, Ινδοί, Ρώσοι, Βραζιλιάνοι και πρώην παρίες της Νοτίου Αφρικής, διεκδικούν πειστικότατα πια (μέσω δηλαδή του ανταγωνισμού και όχι του δίκιου του εργάτη) ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο (ούτε καν το μισό του μέσου ευρωπαϊκού προς το παρόν).

.

Είναι λοιπόν απλά τα πράγματα, φίλε. Σημασία έχει πρώτα απ’ όλα, τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να σωθούμε.

.

*Αν θέλουμε να διατηρηθεί το πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Βοήθεια στο Σπίτι», που πραγματικά ανακουφίζει και υπηρετεί συμπολίτες μας με μεγάλα προβλήματα, πρέπει να σταματήσουμε τα απίστευτα έργα βιτρίνας των Δημάρχων.

.

*Αν θέλουμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες Υγείας, πρέπει να σταματήσουμε τo τρομακτικό, στημένο, αμαρτωλό overdose στο φάρμακο και στις αξονικές.

.

*Αν θέλουμε να έχουμε επάρκεια καυσίμων για να ζεσταθούμε το χειμώνα, να δροσιστούμε το καλοκαίρι και να μετακινηθούμε, πρέπει να απαιτήσουμε την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων (αλλά πρώτα να πληρώσουμε το δικό μας ΦΠΑ).

.

Αυτό είναι φίλε η δημοσιονομική προσαρμογή, που αφήσαμε με ευθύνη μας κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη να τη μετατρέψει σε ένα δημαγωγικό, κάλπικο αντιμνημονιακό λάβαρο. Και τέλος:                                                                                                                                   Αν θέλουμε να σταματήσουμε τις φούσκες που δημιουργεί η ασυδοσία του διεθνούς χρηματιστηριακού κοπαδιού μέσω των τραπεζών, πρέπει (μεταξύ άλλων) να σταματήσουμε να «εξυγιαίνουμε» τράπεζες με λεφτά από τους φόρους μας.

.

Άκουσα καλά;

.

Είπες «συμφωνώ»;

.

Ε, και τότε ρε βλάκα, πού διαφωνείς με τη δεξιά… Μέρκελ; Αν έλεγε το ίδιο πράγμα ο Τσίπρας κι ο Κουτσούμπας, θα ήταν αριστερό, ενώ όταν το λέει η Μέρκελ είναι δεξιό;

.

Μεγάλο παιδί είσαι πια!

.

Δεν έμαθες ακόμα να ξεχωρίζεις την ταμπέλα από την ταυτότητα;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top