ΑΡΘΡΑ

Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα…

Ή έκθεση των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Βουλής, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ήταν καταπέλτης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει ότι, αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, θα οδηγηθούμε σε νέες περιπέτειες. Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα. Όσο καθυστερούμε, αυτό αποβαίνει εις βάρος μας. Η καθυστέρηση σημαίνει μεγάλο οικονομικό κόστος για τη χώρα, γιατί με το τρόπο αυτό τροφοδοτείται  η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. Αν πέρσι το Φεβρουάριο, όπως το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε, είχαμε κλείσει την αξιολόγηση, σήμερα δεν θα χρειαζόταν νέα μέτρα, το οικονομικό κλίμα θα ήταν καλύτερο και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας μας, θα ήταν ορατά. Τώρα φαίνεται ότι το 2,7% ανάπτυξη, που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2017, θα είναι άπιαστο όνειρο! Αν την 20ή  Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει το Eurogroup, δεν υπάρξει φως- όπως ισχυρίζεται η έκθεση- η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες που μπορούν να οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα, δεδομένου ότι ο χρόνος που πρέπει να ενταχθεί η χώρα μας στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της ΕΚΤ, εκπνέει! Το σύνδρομο της Βαρουφακειάδας πλανάται στο ελληνικό ορίζοντα! Η έξοδος από τα μνημόνια «πάει περίπατο» και άρα το 4ο μνημόνιο μας «χτυπάει τη πόρτα» !!! Δυστυχώς… Όλα αυτά αν συνδυαστούν με τις απανωτές εκλογικές διαδικασίες που ακολουθούν στην Ευρώπη, τα πράγματα στριμώχνονται παρά πολύ. Το 2017 μπορεί να χαρακτηρισθεί για την Ελλάδα «διαβολοχρονιά». Η Ευρώπη μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά και κανείς πλέον από τις ηγέτιδες  δυνάμεις δεν θα έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με το δικό μας πρόβλημα και φυσικά να δώσει και άλλα λεφτά για την Ελλάδα. Το Grexit θα επανέλθει στο προσκήνιο με απειλητικό τρόπο αυτή τη φορά, και φυσικά μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει δράματα, τον συνολικό αφανισμό του πολιτικού συστήματος με ακόμη μεγαλύτερο κατακερματισμό των κομμάτων τα οποία θα επιρρίπτουν ευθύνες, το ένα στο άλλο. Όλα αυτά θα συνθέσουν μια χαοτική κατάσταση στη κοινωνία.

Προς Θεού συνεννοηθείτε..Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο! Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες εθνικές περιπέτειες. Υπάρχουν οι δυνατότητες να ανακάμψουμε αρκεί να πάρουμε τα σωστά μηνύματα. Να πάψουμε επιτέλους να λειτουργούμε μικροκομματικά και να ενισχύσουμε την πραγματική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση  της χώρας. Δεν υπάρχει χρόνος! Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ζήσουμε τις μέρες του Ιουλίου του 2015. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη πολιτική παλινδρόμηση. Οι κυβερνώντες πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος τω περιστάσεων και να επιδιώξουν ένα κοινό μέτωπο με την αντιπολίτευση, η οποία επίσης πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο. Ο λαϊκισμός, η ψευδολογία και η υποκρισία ηττήθηκαν πανηγυρικά. Η «περήφανη διαπραγμάτευσή» σας, κατέληξε σε ολέθρια αποτελέσματα.

Πρέπει να οδηγηθούμε στη νέα πολιτική πραγματικότητα, που εκφράζει τη σύνεση, την αξιοσύνη και τη σοβαρότητα! Συνεννοηθείτε επιτέλους για να μπορέσει ο τόπος να περάσει στην φάση της κανονικότητας, του εκσυγχρονισμού και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Παραμερίστε την μικροπολιτική και το μικροκομματικούς σας υπολογισμούς. Η βλάβη που έχει δημιουργηθεί στο τόπο είναι ανυπολόγιστη και δυστυχώς μη ιάσιμη. Αλυσοδέσατε τη χώρα και οι ευθύνες σας είναι πολύ μεγάλες. Συνεννοηθείτε τουλάχιστον, για μια κοινή προσπάθεια και δημιουργείστε ένα εθνικό μέτωπο. Είναι η μόνη λύση για να βγούμε από τα αδιέξοδα. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει….

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top