ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Προς κύριο Τσίπρα

Οργανώθηκα στη Σπουδάζουσα Νεολαία της ΕΔΑ το 1963. Εδώ και μισό αιώνα παρατηρώ τη διαδρομή της ελληνικής αριστεράς σε όλες τις θεσμικές της μορφές, στις πρακτικές της και στην κοινωνική της παρουσία. Καταλαβαίνετε τι έχουν δει τα μάτια μου και τι έχουν ακούσει τ’ αυτιά μου και λόγω της συμμετοχής μου αρχικά και λόγω επαγγέλματος στη συνέχεια. Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα αλλά γελάστηκα.

Κύριε Τσίπρα,

Οργανώθηκα στη Σπουδάζουσα Νεολαία της ΕΔΑ το 1963. Εδώ και μισό αιώνα παρατηρώ τη διαδρομή της ελληνικής αριστεράς σε όλες τις θεσμικές της μορφές, στις πρακτικές της και στην κοινωνική της παρουσία. Καταλαβαίνετε τι έχουν δει τα μάτια μου και τι έχουν ακούσει τ’ αυτιά μου και λόγω της συμμετοχής μου αρχικά και λόγω επαγγέλματος στη συνέχεια. Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα αλλά γελάστηκα.

Χθες «ξεφυλλίζοντας» το protagon διάβασα ένα κείμενο, με τον τίτλο «Ντροπή σύντροφοι», στο οποίο ό συγγραφέας του Βασίλης Βενιζέλος καταθέτει τη μαρτυρία του: Νέοι από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωναν στο Σύνταγμα, κραύγαζαν το σύνθημα «άντε γαμήσου σύντροφε Κουβέλη». Σε λίγο, κάτω από το κείμενο, ένας/μία περιχαρής σχολιαστής/στρια, που πιθανότατα μετείχε στο ίδιο μπλοκ, μας χάρισε το πλήρες σύνθημα: «Μισθούς και συντάξεις τις κάνατε κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη». Έχω διαδηλώσει και έχω καλύψει δημοσιογραφικά χιλιάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Έχω ακούσει διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, κυρίως στις πρώτες τεράστιες διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, να βροντοφωνάζουν, η μία απέναντι στην άλλη, εντελώς αντίθετα πολιτικά συνθήματα. Τέτοια κατάπτυστη συμπεριφορά δεν θυμάμαι ποτέ. Και το ακόμα χειρότερο: Διαβάζω από δω κι’ από κει, σχόλια ικανοποίησης. Και όλοι αυτοί, υποτίθεται, είναι αριστεροί. Όσο αριστερός είναι και ο ευγενέστατος κύριος Πάγκαλος!

Κύριε Τσίπρα,

Γιατί δεν βρέθηκαν κάποιοι από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν αυτούς τους χουλιγκάνους, να τους αποβάλλουν από την πορεία; Γιατί δεν βγήκατε εσείς ο ίδιος, προχθές, έστω χθες, να αποδοκιμάσετε σκληρά τις χυδαιότητες, που εκτοξεύτηκαν κατά ενός αρχηγού κόμματος; Να σας πω γιατί. Διότι εσείς και κάποια κορυφαία σας στελέχη τους δίδαξαν την τέχνη του υβρεολόγιου. Ξαναγυρίστε πίσω το ημερολόγιο, θυμηθείτε τι λέγατε και διαβάστε τι έχουν πει ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Σκουρλέτης και άλλα παιδιά για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και αν σας έχει μείνει ίχνος αυτοκριτικής, θα κατανοήσετε και το εμετικό προχθεσινό σύνθημα. Δεν αντιδράσατε, πιστεύω, και για έναν ακόμα λόγο. Διότι ο Κουβέλης, έστω και αργά έβαλε το κεφάλι του στο στόμα του λιονταριού, προσπαθεί με μεγάλο πολιτικό κόστος, με τις λίγες κομματικές του δυνάμεις, άλλα με αυξημένο κύρος στην ελληνική κοινωνία, να συντείνει σε μια πιθανή σωτηρία της χώρας, ενώ εσείς και από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και τώρα που όλα παίζονται σε λίγες μέρες, παραμένετε, δυστυχώς, στις αοριστίες σας χαϊδεύοντας αυτιά. Με άλλα λόγια υστερείτε σε πολιτικό θάρρος που διαθέτει ο Κουβέλης και αυτό δεν του το συγχωρείτε.

Κύριε Τσίπρα,

Χθες όλη την ημέρα φίλοι μου, υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, μου περιέγραψαν τον αποτροπιασμό τους για την συμπεριφορά των χυδαιολόγων οπαδών σας. Εσείς, νοιώσατε κάτι;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top