ΑΡΘΡΑ

Πως να καταστρέψεις μια χώρα σε λιγότερο από ένα χρόνο

kammenos-tsipras-aggalia-708

Αναμφίβολα ο τίτλος του εν λόγω άρθρου θα μπορούσε να ακουστεί στ’αυτιά του μέσου ανθρώπου ως κακόγουστο αστείο ή ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γίνεται να καταστρέψεις μια χώρα  μέσα σε ένα χρόνο; ΔΥΣΤΥΧΩΣ  μέρα με τη μέρα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο «περιοδεύων θίασος» ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, παρακολουθούμε να εξελίσσεται το σενάριο της καταστροφής της χώρας μπροστά στα μάτια μας… Περίεργο είναι θα σου πει κάποιος ένα πολιτικός να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια  προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του και στη συνέχεια να λησμονά τις υποσχέσεις του και να πράττει τα ακριβώς αντίθετα; Προφανώς και όχι!

Περίεργο είναι το να αρχίσει κάποιος πολιτικός αφού εκλεγεί να διορίζει τα «δικά του παιδιά» ; Στην Ελλάδα δυστυχώς και όχι.

«-Και οι άλλοι τα ίδια έκαναν»,  θ’ακούσεις συχνά στο δρόμο να σου ψελλίζουν ορισμένοι υποστηρικτές του Τσίπρα.Και εδώ αρχίζει πλέον  όλη η πολιτική αφήγηση….Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ  ΟΧΙ!!! Ούτε έκαναν όλοι τα ίδια, ούτε θα κάνουν όλοι τα ίδια! Μα κι ακόμη κι αυτό το επιχείρημα που όπως έγραψα πριν –πλέον το ψελλίζουν….γιατί κάποτε το φώναζαν και θεωρούσαν ότι σε αποστομώνουν- είναι εντελώς  γυμνό από αλήθεια! Αν για παράδειγμα οι προηγούμενοι τιμωρήθηκαν και εν πολλοίς δικαίως στις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις, εσείς κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναλάβατε τη διακυβέρνηση για να πράξετε όλα όσα οι ίδιοι κατηγορούσατε;;;

Για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και τον ωμό ρεαλισμό, ΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ! Γιατί απλούστατα οι προηγούμενοι προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας πολύ δύσκολα μέτρα έχοντας απέναντί τους όλη την κοινωνία και φυσικά όλους εσάς που κάποτε διδάσκατε Αντιμνημονιακή Φιλοσοφία στο Σύνταγμα,το Λευκό Πύργο και τα λοιπά στέκια των Αγανακτισμένων.Η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς και απέτυχε να εφαρμόσει το Μνημόνιο Α’ λόγω της ανεπάρκειας προσώπων και στελεχών. Σε μεγάλο βαθμό όμως ήταν μόνη της χωρίς καμία υποστήριξη.Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος λίγο αργότερα έχασαν γρήγορα το έρεισμα της ΔΗΜΑΡ και έμειναν να φαίνονται οι «νέοι τύραννοι» για πολλούς. Ασχέτως αν κατόρθωσαν να πετύχουν κούρεμα του χρέους,ασχέτως αν απέφυγαν το κλείσιμο των τραπεζών,ασχέτως αν πέτυχαν το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και ασχέτως αν κράτησαν την Ελλάδα εντός αγορών, δεν κατόρθωσαν να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανασάνει η χώρα. Γιατί και κει κάθε φορά που καλούνταν να εφαρμοστούν τα μέτρα τους την είχαν στημένη στη γωνία οι συνδικαλιστοπατέρες, οι εργατοπατέρες, οι Λαζόπουλοι, οι Χατζηνικολάου και οι λοιποί δορυφόροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι όμως παρ’όλα αυτά το περίφημο mail Χαρδούβελη φαντάζει παράδεισος μπροστά σ αυτά που ζούμε από το Γενάρη του 15 και μετά….Αφού ο Τσίπρας και ο Καμμένος ξόδεψαν ένα εξάμηνο –λες και μας περίσσευε- σε ψευτοπαλικαριές και «δήθεν διαπραγμάτευση» και αφού άλλα υπέγραφε ο Δραγασάκης το πρωί κι άλλα ο Βαρουφάκης το βράδυ…ο Τσίπρας μας έσυρε στο περσινό αντισυνταγματικό, ανόητο και διχαστικό δημοψήφισμα.Μια κίνηση που δίχασε τον ελληνικό λαό.Κι εκεί φανατισμός κι εκεί ακραίες εκφράσεις κι εκεί όσοι δηλώναμε πως τα μέτρα Γιούνκερ ήταν καλύτερα απ αυτά που θα έρχονταν σε ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ θεωρούμασταν Γερμανοτσολιάδες,εθνοπροδότες και διάφορα άλλα….Έπειτα η συνέχεια γνωστή…Από τον περσινό Ιούλιο μέχρι σήμερα ζήσαμε και κλειστές τράπεζες,ζήσαμε και capital controls και φυσικά τα ζούμε ακόμη, ζήσαμε και ζούμε μέτρα πέντε φορές πιο επώδυνα από το Μνημόνιο Σαμαρα-Βενιζέλου.Το ΦΠΑ αυξήθηκε πρώτα σε 23 και εδώ και λίγες μέρες σε 24%, το  νέο φορολογικό βύθισε και βυθίζει ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις και η οικονομία όχι απλά δεν ανάσανε αλλά ο ιδιωτικός υπάλληλος είδε το βασικό του μισθό να μειώνεται, ο ελεύθερος επαγγελματίας βλέπει πιο πιθανό το να πάει στη Βουλγαρία παρά να στήσει μια επιχείρηση στην Ελλάδα, ενώ όλα τα προγράμματα για νεοφυείς επιχειρήσεις και απασχόληση μακροχρόνια ανέργων που τρέχουν κατά καιρούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση με χρημοτοδότηση ΕΣΠΑ, υποτιμώνται,απαξιώνονται και ακυρώνονται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να δώσει κίνητρα, φορολογεί τα πάντα αδυνατώντας να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα καταστρέφει την ήδη προβληματική χώρα που παρέλαβε δίνοντας της απανωτές μαχαιριές στο ήδη τραυματισμένο της σώμα. Καταργούν κάθε αξιολόγηση στο Δημόσιο, ζητούν παρανόμως τα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών, φορολογούν τον άνεργο και ληστεύουν το χαμηλοσυνταξιούχο. Η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ της νεοελληνικής Ιστορίας φέρει το όνομα του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και το ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ….Και φυσικά η απάτη τούτη δεν περιορίζεται μόνο σε όσα ανέφερα.Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω μέτρα ως επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά εδώ και ένα χρόνο παγιδεύουν τον μέσο Έλληνα.Επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα μαίνος κατά της Ευρώπης- δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες έχουμε τα πρωτεία του Αντευρωπαϊσμού στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις-για να τη βγάλουν και πάλι «λάδι» οι ίδιοι….συνεχίζοντας να διορίζουν προσωπικό στα Υπουργεία, να επαναπροσλαμβάνουν  καθαρίστριες στο Υπ.Οικονομικών, να δίνουν δεύτερο και τρίτο μισθό στους εργαζομένους της Βουλής ενώ σχεδιάζουν να περικόψουν το 13ο και 14Ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.Μονιμοποιούν τον ΕΝΦΙΑ- που «θα» καταργούσαν, ιδιωτικοποιούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια –έναντι πινακίου φακής- τα οποία «θα» προστάτευαν, συζητούν ακόμη και για να δώσουν και το νερό σε ιδιωτικές εταιρείες, το οποίο «θα έσωζαν»….

Το πιθάρι  μοιάζει δυστυχώς δεν έχει πάτο….και ο λαός παραμένει κουφός,μουγγός και αλυσοδεμένος….και το κυριότερο ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ! Η καταστροφή της χώρας έχει ονοματεπώνυμο: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!

Υ.Γ. Σχετικά με τους «παραιτηθείτε» απλά θα τους υπενθυμίσω  τη φράση του διορατικού  Ανδρεά Παπανδρέου: « Oι χούντες δεν παραιτούνται μόνο πέφτουν». Κι όσο κι αν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα εύχομαι και πρέπει  να πετύχει με προβληματίζει ως πολίτη όχι ο αριθμός των συγκεντρωμένων αλλά η ποιότητά τους και τα πολιτικά τους αιτήματα. Γιατί άλλωστε όπως είχε πει ο Ρ.Κένεντυ: «Ένας ανεξέλεγκτος όχλος είναι μόνον η φωνή της τρέλας και όχι η φωνή του λαού.»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top