ΑΡΘΡΑ

Ριζοσπαστικό ή βαθειά συντηρητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανατρέχοντας στο «ΑΝΤΙΛΕΞΙΚΟΝ ή ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΝ της Ελληνικής Γλώσσης» του Θεοδοσίου Βοσταντζόγλου, Αθήναι 1962, διαβάζουμε ότι η λέξη «ριζοσπάστης» είναι συνώνυμη με τις λέξεις «μεταρρυθμιστής», «καινοτόμος», «φορέας νέων ιδεών», «φιλοπρόοδος» και αντώνυμη με την λέξη «συντηρητικός». Επομένως, ριζοσπαστική πρέπει να θεωρείται μία ενέργεια, που εκριζώνει μία αποδεδειγμένη αβελτηρία και μία αποδεδειγμένα καταστροφική πολιτική του παρελθόντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης απέδειξε ότι είναι βαθειά συντηρητικό και διεφθαρμένο κόμμα, που επιστρέφει την κοινωνία στις πλέον καταστροφικές εποχές, χρησιμοποιώντας τις πλέον επαχθείς πολιτικές που κατέστρεψαν τις ηθικές αξίες της αστικής δημοκρατίας και διέφθειραν τις συνειδήσεις των πολιτών.

Απέδειξε όχι μόνον ότι δεν είναι ριζοσπαστικό κόμμα, αλλά αντιθέτως ότι απεχθάνεται τις αξίες, που απορρέουν από το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας, απεχθάνεται την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την αξιολόγηση, την αξιοκρατία, την καινοτόμο δημιουργία, την ελεύθερη οικονομία και τις παραγωγικές επενδύσεις. Απτή απόδειξη αποτελεί η κατάργηση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, η διόγκωση του Δημόσιου Τομέα, η επιμονή στον έλεγχο της Δικαιοσύνης και η υπονόμευση κάθε ανεξάρτητης φωνής στους κόλπους της, η προσπάθεια φίμωσης της δημόσιας ελεύθερης έκφρασης του τύπου, η στοχοποίηση των διανοουμένων και η απαξίωση των πανεπιστημίων. Θεωρεί ως εχθρό του Λαού κάθε πολίτη ή ομάδα πολιτών, που ασκούν κριτική ή εναντιώνονται στις αποφάσεις του.

Και όλα αυτά, προκειμένου να διαιωνίσει την παραμονή του στην εξουσία. Το επιβεβαίωσε προσφάτως τόσο με την συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού όσο και με την ακύρωση της χορήγησης ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό. Η πρώτη παρομοίασε τους συμμάχους – δανειστές μας με «μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις «δεν αντέχω άλλο», ενώ ο πρωθυπουργός πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσέτρεξε να δηλώσει υποταγή στον Ερντογάν, αιτούμενος την ακύρωση της χορήγησης ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Έτσι, άλλη μία λέξη άλλαξε νόημα στην «Νέα Γλώσσα» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ριζοσπαστισμός.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top