ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ρουπακιάς, όπως Γκοτζαμάνης!

Όσο κι αν αυτό που συνέβη στο Κερατσίνι με την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά είναι σοκαριστικό και πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας μας, δεν νομίζω ότι όπως εξελίσσονταν τα πράγματα με την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αυτό το γεγονός δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Όσο κι αν αυτό που συνέβη στο Κερατσίνι με την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά είναι σοκαριστικό και πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας μας, δεν νομίζω ότι όπως εξελίσσονταν τα πράγματα με την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αυτό το γεγονός δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αρκετοί εδώ και καιρό ιεραρχούσαμε πολύ σοβαρούς τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη δράση της παραστρατιωτικής αυτής συμμορίας που κατόρθωσε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και κάλυψη και να βλέπει τα δημοσκοπικά ποσοστά της, συνεχώς να αυξάνονται.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο σημείωμά μου από αυτή εδώ την στήλη έγραφα: «Η ανεργία στο 28% και η «Χρυσή Αυγή» στο 13,5, αυτά είναι τα δύο στοιχεία που δίνουν τον δραματικό τόνο στις επερχόμενες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις… Οι πραγματικά μεγάλοι κίνδυνοι για τη δημοκρατία και τη χώρα προέρχονται από τις άμεσες και οργανικές απειλές του συστήματος που είναι η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο εκφασισμός της κοινωνίας. Αυτοί είναι οι άμεσοι κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν πλέον πολύ σοβαρά υπόψη πριν είναι πολύ αργά, να κατανοηθούν και να αντιμετωπισθούν άμεσα με τα κατάλληλα μέτρα από την κυβέρνηση και όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα…».

Δυστυχώς όμως παρά τις επισημάνσεις και κάποιες πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί, (όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα) επί της ουσίας δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Και όταν αν θυμόσαστε ο πρώην Υπουργός δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης είχε φέρει πριν λίγους μήνες έναν αντιρατσιστικό νόμο προς ψήφιση που θα έδινε την δυνατότητα να μπει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα φρένο στη εγκληματική νεοφασιστική δράση, ο Α. Σαμαράς είχε τότε αρνηθεί με την αιτιολογία πως είναι επαρκές το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τώρα βέβαια μετά τα δραματικά γεγονότα σπεύδει ο Πρωθυπουργός δια του υπουργού Δημόσιας Τάξης να στείλει τις δικογραφίες που αφορούν σε παράνομες πράξεις νεοναζιστικών στελεχών και βουλευτών στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αντιμετωπίσει νομικά το ζήτημα! Πράγμα που σημαίνει πως το νομικό πλαίσιο δεν ήταν επαρκές και πως υπήρχε μια μεγάλη διστακτικότητα εκπορευόμενη από πολιτικές σκοπιμότητες, να αγγίξουν την «Χρυσή Αυγή». Ακόμη και τώρα όμως που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να λάβει μέτρα, η ΝΔ αναπτύσσει ως αντιστάθμισμα την θεωρία των δύο άκρων, όπου στο άλλο άκρο από την φασιστική οργάνωση τοποθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του. Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό πολιτικό λάθος της ηγεσίας της ΝΔ, διότι εκτός του ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη και ανιστόρητη διαπίστωση, με αυτή της την τακτική και μέσα από την ακραία πόλωση στην οποία πλέον συμμετέχει και ανατροφοδοτεί, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να γίνεται και η ίδια μέρος μιας αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής σύγκρουσης, που μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για την κυβερνητική σταθερότητα, για τη χώρα και την δημοκρατία!

O φασισμός όμως είναι ένα καρκίνωμα στο κοινωνικό σώμα, που όταν είναι προχωρημένο πρέπει επειγόντως να αφαιρείται, δεν υπάρχει άλλη θεραπεία!…

Δεν χωρούν αναστολές και συμψηφισμοί!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top