ΑΡΘΡΑ

Σπονδυλωτό

Όλα τα ζώα είναι ίσα,

.

αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα.

.

Τζωρτζ Όργουελ

.

.

  .

 1. Σε αναζήτηση προσώπου, μετακρισιακού (και μεταμελημένου;), αλλά και γνήσιας ταυτότητας, χωρίς παραμορφωτική ζελατίνα, επιδίδονται αρκετοί πολιτικοί παλαιάς κοπής.
 2. .

.

Όμως ο καθρέφτης έχει από καιρό σπάσει και κατοπτρίζει τερατόμορφα πλάσματα.

.

  .

 1. Οι διανοούμενοι δεν είναι ούτε άγιοι ούτε άγριοι. Άνθρωποι σαν όλους είναι και αυτοί. Απλώς τώρα συνειδητοποίησαν ότι ούτε να προφητεύσουν μπορούν ούτε να χειριστούν το Κακό. Έπονται και ξεπερνιούνται από τη δύναμη του πραγματικού, το οποίο συχνά έχουν θεωρητικοποιήσει, εξωραΐσει ή και αγνοήσει και τώρα τους τιμωρεί.
 2. .

 3. Καλά οι αγράμματοι δημοσιογράφοι, όμως οι πολιτικολογούντες δικηγόροι (νέων κομμάτων;!) γιατί θυσιάζουν τα πορίσματα της νομικής επιστήμης και της νομολογίας στο βωμό της πεντάλεπτης «ηθικολογούσας» κατά της διαφθοράς (των άλλων) αντιπολίτευσης;
 4. .

 5. Μερικοί δημοσιογράφοι, ακόμα και αριστερίζοντες, μόνοι τους διοχετεύουν παραπληροφόρηση στα αφεντικά τους και οι ίδιοι τα διαψεύδουν μόλις καταλαβαίνουν ότι δεν τους «παίρνει».
 6. .

.

Δεν υπάρχει κάποιος να τους τραβήξει το αυτί;

.

  .

 1. Στις απόκριες πολλοί ντύθηκαν «μεταρρυθμιστές». Αυτή η μεταμφίεση με τη συναφή ρητορική βάσταζε ως την Καθαρά Δευτέρα γιατί οι διάφοροι νεο-Μαυρογιαλούροι αναγκάστηκαν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο (μέσα από σχέδια – μαϊμού ή Προεδρικά Διατάγματα δια-φυγής).
 2. .

 3. Κάθε νομοθετική τσαπατσουλιά (βλ. σχέδιο Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας) δεν είναι μεταρρύθμιση. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι πρώην Σημιτικοί και νυν ΔΗΜΑΡικοί (;) «μεταρρυθμιστές»;
 4. .

 5. Υ.Γ.: Προσοχή. Άρχισε κιόλας η εκδικητική επέλαση των «αυτο-αθωωθέντων» της Μεταπολίτευσης.
 6. .

.

.

Ο Καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top