ΑΡΘΡΑ

Κομμάτια ναι, θρύψαλα;

Κομμάτια λοιπόν από πρόσφατα γραψίματα εδώ στη φιλόξενη και ανεκτική με μένα Μεταρρύθμιση … όχι επειδή δεν είχα κάτι νέο να γράψω αλλά επειδή δεν χρειάζεται κάτι νέο να γράψω.

Ο Νέος Πολιτικός Φορέας φιλοδοξεί, πρέπει και οφείλει να είναι μεταρρυθμιστικός.
Όμως δεν πρέπει να παραβλέπεται πως μεταρρύθμιση σημαίνει ανατρεπτικές αλλαγές που απαιτούν ρήξη με κατεστημένα συμφέροντα, ρήξη με εθνικά, θρησκευτικά και κοινωνικά στερεότυπα, σύγκρουση με την κοινωνική αδράνεια, και τα παράκεντρα εξουσίας.
Μεταρρύθμιση σημαίνει δραστικές αλλαγές που προκαλούν σοβαρή βλάβη σε κεκτημένα και σε συντεχνιακά συμφέροντα.
Αλλαγές δηλαδή που επισύρουν υψηλό κόστος και θυσίες για πολιτικούς και πολίτες, ώστε  να προκύψει όφελος για το γενικό καλό.
………………………………………………………………………………………………………….Για να σηκώσει κεφάλι η Χώρα, για να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, χρειάζεται Πολιτική Αρχών. Οι πολιτικές τακτικής και οι πολιτικοί τακτικισμοί που χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τον πολιτικό βίο της πρέπει να λάβουν τέλος.
[ Σκέψεις για τον σχεδιασμό του Νέου Πολιτικού Φορέα, 17/01/2018 ]

Υποστήριζα, και εξακολουθώ να υποστηρίζω πως την Χώρα, στην κατάσταση που έχει πλέον περιέλθει, θα την σώσουν αυτοί που έχουν οράματα, χρειάζεται όμως να συνεργασθούν με όσους έχουν τύψεις. Ξέρω και χαίρομαι πως υπάρχουν πολλοί με όραμα στο Κίνημα Αλλαγής. Τύψεις ;
[ Tύψεις και οράματα, 24/01/2018]

Θέλω όμως να πιστεύω πως (το Κίνημα Αλλαγής) αφουγκράζεται τις επιταγές των  καιρών.
Πως έχει καθαρή εικόνα της Χώρας και της κατάστασης στην οποία έχει πλέον περιέλθει.
Πως θεωρεί αδήριτη την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα και πως αυτό είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Χώρας.
Πως η Χώρα χρειάζεται ένα πραγματικά νέο κόμμα.
Κόμμα που δεν θα αποσκοπεί να δικαιώσει το παρελθόν μας … δεν θα ορίζεται από το πλαίσιο που θέτουν οι ανάγκες του παρόντος μας … αλλά κόμμα που θα χωρά το μέλλον μας … το μέλλον της Χώρας.
Θέλω να πιστεύω πως η ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει αντιληφθεί πως η Ιστορία έχει σταθεί και την παρακολουθεί, πως από τις δικές της πράξεις θα εξαρτηθεί αν την προσπεράσει.
Θέλω να πιστεύω πως η κυρία Γεννηματά έχει πλήρη εικόνα όσων πρέπει να γίνουν, πως δεν περνάει στιγμή που δεν νιώθει βαριές τις ευθύνες που της έχουν ανατεθεί και έχει αναλάβει, πως από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ θα γίνει η ηγέτις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο το εγχείρημα της δημιουργίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ … δεν θα είναι εύκολο για πολύ καιρό ακόμα …ποτέ δεν ήταν εύκολα τα χρήσιμα για την Χώρα … ας το έχει αυτό κατά νου.
[Λίγες μέρες μετά, 02/04/2018]

Παρακολουθώ τα συμβαίνοντα τις τελευταίες μέρες.
Δεν είναι ευχάριστα, ούτε ανησυχητικά είναι όμως.
Χρειάζονται πόνοι για να γεννηθεί το νέο.
Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν όλα αυτά και λέγεται περισσότερο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Χώρος για προσωπικές πολιτικές δεν υπάρχει και αυτό ισχύει για όλους, από την Πρόεδρό του μέχρι το απλό μέλος του.
Το Καταστατικό  πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά από όλους, αν αυτό δε συμβεί θα αποβεί διαλυτικό, θα οδηγήσει σε πλήρη και ντροπιαστική αποτυχία το εγχείρημα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη πολιτική απαξία και αποστρατεία όσων εμπλέκονται στο εγχείρημα από θέση ευθύνης.
Ας το έχουν υπόψη τους. …………………………………………………………………………………………………………Οφείλει (το Κίνημα Αλλαγής) να επεξεργαστεί και να τεκμηριώσει τις προτάσεις του για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων.
Οφείλει να τις υποστηρίξει καθαρά και αταλάντευτα αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.
Δεν πρέπει να του διαφεύγει πως δεν απευθύνεται μόνο στο εσωτερικό ακροατήριο. Παρακολουθούν γείτονες και εταίροι.
Όχι πια βαλκανικού τύπου προσεγγίσεις, η πολιτική του και για τα εθνικά θέματα, πρέπει να έχει ευρωπαϊκή «αισθητική», αυτό καλλιεργεί ηγεμονικό προφίλ ευρωπαϊκού κόμματος εξουσίας.
[Μέρος της λύσης, 14/05/2018]

Γι’ αυτή την Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε, σε αυτή θα στηριχτούμε για να σηκώσουμε κεφάλι, για να χτίσουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε.
Πρέπει να δώσουμε ξανά ελπίδα στον ελληνικό λαό … θα τα καταφέρουμε … ένα πράγμα χρειάζεται … οραματική πολιτική από οραματιστές πολιτικούς … απλό είναι, δεν είναι;
[Είναι απλό, δεν είναι;, 29/05/2018]

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top