ΑΡΘΡΑ

Λίγες μέρες μετά

Λίγες μέρες μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και αφού πλέον έχει κατακάτσει, ελπίζω, ο κουρνιαχτός και έχουν γραφτεί όσα μπορούσαν να γραφτούν για τις διαδικασίες, τα πρόσωπα, τις συγκρούσεις, τους διαγκωνισμούς, τους συνέδρους, την αισθητική, τον φωτισμό, το σύμβολο, την Φώφη, τον Σταύρο …

Με την ελπίδα λοιπόν αυτή, λίγες σκέψεις για το παρόν και το εγγύς μέλον της Χώρας και του Χώρου.

Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ περισσότερο δύσκολα για τη Χώρα, δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή, δυστυχώς.
Η Χώρα βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι, μικροί και μεγάλοι διχασμοί την απειλούν.
Θα καταστραφεί;
Θα παραμείνει χώρα υπό κηδεμονία;
Θα συνεχίσει να αιμορραγεί τα παιδιά της;
Θα καταφέρει να γίνει κανονική Χώρα;
Αυτά τα ερωτήματα είναι που βασανίζουν τους έλληνες πολίτες.
Σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να αναζητήσει απαντήσεις το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Υποστηρίζεται από την ηγεσία του πως το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποσκοπεί στην διακυβέρνηση της Χώρας.
Χαίρομαι, είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσει τη Χώρα.
Δεν είναι ο μόνος, είναι όμως ο καλύτερος.
Χαίρομαι να συμμερίζεται και την άποψη πως το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν γίνεται για να επιστρέψουμε στο παρελθόν.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιστρέψει η Χώρα στο παρελθόν.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιστρέψει ο Χώρος στο παρελθόν.

Παρακολουθώ και στηρίζω το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ξέρω πως  δεν προέρχεται από πολιτικό και ιστορικό κενό, πως υιοθετεί το πολιτικό παρελθόν των πολιτικών σχηματισμών που το απαρτίζουν.
Πιστώνεται τις επιτυχίες τους.
Χρεώνεται τις αποτυχίες τους.
Θέλω όμως να πιστεύω πως αφουγκράζεται τις επιταγές των  καιρών.
Πως έχει καθαρή εικόνα της Χώρας και της κατάστασης στην οποία έχει πλέον περιέλθει.
Πως θεωρεί αδήριτη την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα και πως αυτό είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Χώρας.
Πως η Χώρα χρειάζεται ένα πραγματικά νέο κόμμα.
Κόμμα που δεν θα αποσκοπεί να δικαιώσει το παρελθόν μας … δεν θα ορίζεται από το πλαίσιο που θέτουν οι ανάγκες του παρόντος μας … αλλά κόμμα που θα χωρά το μέλλον μας … το μέλλον της Χώρας.

Θέλω να πιστεύω πως η ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει αντιληφθεί πως
η Ιστορία έχει σταθεί και την παρακολουθεί, πως από τις δικές της πράξεις θα εξαρτηθεί αν την προσπεράσει.

Θέλω να πιστεύω πως η κυρία Γεννηματά έχει πλήρη εικόνα όσων πρέπει να γίνουν, πως δεν περνάει στιγμή που δεν νιώθει βαριές τις ευθύνες που της έχουν ανατεθεί και έχει αναλάβει, πως από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ θα γίνει η ηγέτις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο το εγχείρημα της δημιουργίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ … δεν θα είναι εύκολο για πολύ καιρό ακόμα …ποτέ δεν ήταν εύκολα τα χρήσιμα για την Χώρα … ας το έχει αυτό κατά νου.

Κλείνω το γράψιμό μου αναφερόμενος στους πολλούς φίλους του εγχειρήματος που διατυπώνουν ενστάσεις και επιφυλάξεις, που εξακολοθούν να το αντιμετωπίζουν με δυσπιστία.
Τους παρακολουθώ, σέβομαι τις απόψεις τους, τους κατανοώ.
Τους προτρέπω όμως να διαβάσουν τα συνεδριακά κείμενα, τη Διακύρηξη, το Καταστατικό, το Πολιτικό Πρόγραμμα, ίσως διασκεδαστούν οι ανησυχίες τους, ίσως μειωθούν οι ενστάσεις τους, ίσως ξεπεραστούν οι επιφυλάξεις τους.
Ελπίζω και εύχομαι να συμφωνήσουν μαζί μου πως έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις κάτι νέο να χτιστεί … αρκεί να είναι εκεί … αρκεί να είμαστε εκεί.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top