ΑΡΘΡΑ

Ζηλεύω

Ζηλεύω όσους έχουν βεβαιότητες …

Όσους ξέρουν τι είναι αυτό που φταίει …

Όσους έχουν τη λύση του προβλήματος …

Ζηλεύω αυτούς που πιστεύουν πως μπορείς να νομοθετήσεις την ανάπτυξη … πως αρκεί ένας νέος νόμος για να αυξηθούν οι συντάξεις … τους «θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές» … τους «θα μειώσουμε τους φόρους και θα έρθει 4% ανάπτυξη» …

Αυτούς που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι …

Αυτούς που πιστεύουν πως δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολιτικές αρκεί να αλλάξουμε Κυβέρνηση …

Ζηλεύω όσους εμπιστεύονται το τρέχον πολιτικό σύστημα της Χώρας, όσους το πιστεύουν, όσους βασίζονται σε αυτό, όλους όσους το θεωρούν αξιόπιστο με λίγα λόγια …

Όσους πιστεύουν πως σε αυτό το πολιτικό σύστημα έχουν απομείνει δυνάμεις … πως δεν είναι εξαντλημένο … πως δεν έχει υποστεί βαθιά διάβρωση … πως δεν έχει φθαρεί … πως όχι δεν είναι σαθρό.

Ζηλεύω αυτούς που πιστεύουν πως αυτό το πολιτικό σύστημα είναι δημιουργικό … πως είναι ευρηματικό … πως έχει φρέσκιες ιδέες … πως μπορεί να βρει νέες λύσεις για τα παλιά προβλήματα και τις λύσεις για τα νέα … αυτούς που πιστεύουν πως δεν είναι στείρο δηλαδή.

Ζηλεύω όσους πιστεύουν πως πολιτικοί που, παρά τα όσα μας έχουν συμβεί, συνεχίζουν να υπόσχονται παροχές χωρίς να περιγράφουν πως θα τις χρηματοδοτήσουν, μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Χώρα για να αναστραφεί η πορεία της.

Ζηλεύω όμως και όσους ελπίζουν πώς τα προβλήματα της Χώρας θα αντιμετωπισθούν αν φτιάξουμε άλλον ένα φορέα της «άλλης πολιτικής» που θα εφαρμόσει επιτέλους αυτή την «άλλη» πολιτική που δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα και να που φτάσαμε … τους ζηλεύω ακόμα επειδή πιστεύουν πως αυτό αφορά περισσότερους από τους ίδιους και τους φίλους τους.
Έναν φορέα με ανακυκλωμένους πολιτικούς του διάτρητου παρελθόντος μας που τους ζήσαμε άλλα να υποστηρίζουν στους διαδρόμους της Βουλής και άλλα να ψηφίζουν στην αίθουσα της ολομέλειας, άλλα να υποστηρίζουν στις διασκέψεις και άλλα στα τηλεπαραθύρια. Τους ζήσαμε

Όσοι υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας …

Όσοι υποστηρίζουμε τη διαγενεακή δικαιοσύνη …

Όσοι υποστηρίζουμε τον πατριωτισμό που δεν εξαντλείται στην επίκληση του ένδοξου παρελθόντος μας …

Όσοι αποστρεφόμαστε την εμπορευματοποίηση των σχέσεων της εξουσίας με τον πολίτη …

Όσοι παρακολουθούμε, ανήμποροι να αντιδράσουμε, την μικρή και μεγάλη παραβατικότητα να καταστρέφει τις ζωές μας και τη Χώρα …

Όσοι το βλέπουμε πως η Χώρα τείνει να γίνει χώρα χαμηλών προσδοκιών …

Όσοι

πρέπει όλοι εμείς να πεισθούμε και να πείσουμε πως χρειάζεται μια εκ βάθρων αναδόμηση του πολιτικού μας συστήματος και να εργαστούμε για αυτό …όλου του πολιτικού συστήματος … διαφορετικά τα νέα αδιέξοδα δεν θα αργήσουν.

Να το τολμήσουμε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top