ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Στον βόθρο και γρήγορα

Λοιπόν, ας πούμε πως όλοι συμφωνούν να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κοινό ανακοινωθέν για την ομόθυμη καταδίκη του νεοναζιστικού τέρατος. Καμία αντίρρηση; Δεν νομίζω. Παρακάτω: Ο καθένας θα βγει κατόπιν στις κάμερες, θα πει το ποίημά του και θα υποκλιθεί στο τηλεοπτικό ακροατήριο.

Λοιπόν, ας πούμε πως όλοι συμφωνούν να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κοινό ανακοινωθέν για την ομόθυμη καταδίκη του νεοναζιστικού τέρατος. Καμία αντίρρηση; Δεν νομίζω. Παρακάτω: Ο καθένας θα βγει κατόπιν στις κάμερες, θα πει το ποίημά του και θα υποκλιθεί στο τηλεοπτικό ακροατήριο. Άλλος θα του βάλει γαρνιτούρα το «μνημόνιο», άλλος τα «δύο άκρα», άλλος τη μοναδική λύση που είναι «η εργατιά στην εξουσία». Ο Παπούλιας θα συμφωνήσει, πόσο κακός είναι ο φασισμός και ο ναζισμός, πώς τον έχει πολεμήσει από μικρό παιδί και η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος. Ταυτόχρονα θα δαγκώνονται στα λαρύγγια ανόητοι πολιτικοί, πολιτευτές και οπαδοί από ʼδω και από εκεί και θα διχάζονται για το δίκιο των αγαπημένων τους… Αποτέλεσμα; ΜΗΔΕΝ!

Κάποιοι αφελείς αρθρογράφοι και ελάχιστοι πολιτικοί είχαν προτείνει το απόλυτο -κατά τη γνώμη τους- όπλο: Μια κοινή συνέντευξη Τύπου με συμμετοχή των αρχηγών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ένα ουράνιο δημοκρατικό τόξο, όπου με μια φωνή, δίχως «ναι μεν, αλλά…» θα καταδίκαζαν τους νεοναζί και τις εγκληματικές πρακτικές τους. Θα έδειχναν δηλαδή ότι ο εχθρός είναι κοινός, οι διαφορές τους παραμερίζονται αυτές τις ώρες και η θέση τους είναι αδιαπραγμάτευτη: Η ΧΑ είναι οργάνωση με μέλη που εγκληματούν και ότι πρέπει να καταστραφεί με όπλο τον νομικό μας πολιτισμό. Προφανώς έβαλαν δύσκολα…

Δεν νομίζω πως το μέγα ζητούμενο των ημερών είναι η πρόσφατη τυμβωρυχία από μια εφημερίδα. Αυτή η δημοσιογραφική αθλιότητα υπήρξε στο παρελθόν και πάντα θα υπάρχει από κίτρινους χυδαιογράφους. Το μεγάλο διακύβευμα είναι η επιβίωση της Δημοκρατίας, η εμπέδωση «άνευ όρων και ορίων» της νομιμότητας και η ρίψη των νεοναζί «επί ασπαλάθων» με μοναδικό όπλο τη σκευή μιας ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Στον βόθρο, λοιπόν, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής οι αδίστακτοι εγκληματίες και γρήγορα. Το χρωστάμε στον δολοφονημένο και στο μέλλον της χώρας. Αλλά και εδώ υπάρχει η προϋπόθεση: Να πετάξουν όλοι στον ίδιο βόθρο τα τεφτέρια με τους υπολογισμούς για τα ψηφαλάκια.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top