ΑΡΘΡΑ

Στο λαϊκισμό, δέκα στα δέκα

Πίσω από κάθε 18άρη που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχουν συνήθως, πολλά ξενύχτια, οικογενειακές αγωνίες, άγχος και στερήσεις, Μεγάλες προσδοκίες δεν υπάρχουν, γιατί είναι πια γνωστό ότι τα περισσότερα πτυχία δεν έχουν αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας.
Κάθε νέο παιδί που προσπαθεί για το μέλλον του αξίζει το σεβασμό μας και μόνο για την πειθαρχία που δείχνει μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με πολλές παθογένειες και άχαρους κανόνες.Και σίγουρα δεν αξίζει στους τελειόφοιτους που προσπαθούν να περάσουν στο πανεπιστήμιο να γίνονται πρωταγωνιστές, άθελά τους, σε μια κομματική παράσταση άκρατου λαϊκισμού.

Πίσω από κάθε 18άρη που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχουν συνήθως, πολλά ξενύχτια, οικογενειακές αγωνίες, άγχος και στερήσεις, Μεγάλες προσδοκίες δεν υπάρχουν, γιατί είναι πια γνωστό ότι τα περισσότερα πτυχία δεν έχουν αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας.

Κάθε νέο παιδί που προσπαθεί για το μέλλον του αξίζει το σεβασμό μας και μόνο για την πειθαρχία που δείχνει μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με πολλές παθογένειες και άχαρους κανόνες.

Και σίγουρα δεν αξίζει στους τελειόφοιτους που προσπαθούν να περάσουν στο πανεπιστήμιο να γίνονται πρωταγωνιστές, άθελά τους, σε μια κομματική παράσταση άκρατου λαϊκισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις. Χωρίς να μας εξηγήσει με τι ακριβώς θα τις αντικαταστήσει και πώς θα αναμβαθμίσει το επίπεδο των πανεπιστημίων που κατρακυλούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση πλησιάζει τα σχολεία. Μια ακόμη πιο θλιβερή στιγμή ήταν όταν ο Αλ. Τσίπρας πήγε στο προαύλιο, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να κάνει αντιμνημονιακό κήρυγμα στους μαθητές.

Ας αφήσουν τα παιδιά μακριά από τα πολιτικάντικα παιχνίδια τους. Τουλάχιστον τα παιδιά…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top