EDITORIAL

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Υποψήφιοι των κομμάτων απαντούν στα ερωτήματα της «Μεταρρύθμι- σης».

.

 

.

Σήμερα:

.

Συμφωνείτε  ή διαφωνείτε ότι το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι ευρώ ή δραχμή;

.

Απαντούν:

.

1. Γ. Κουτρουμάνης ΠΑΣΟΚ

.

2. Μ. Χαρακόπουλος ΝΔ

.

3. Α. Παπαδόπουλος ΔΗΜΑΡ

.

4. Ζ. Κωνσταντοπούλου ΣΥΡΙΖΑ

Συμφωνείτε  ή διαφωνείτε ότι το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι ευρώ ή δραχμή;

.

  

.

Γιώργος Κουτρουμάνης, ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στη Β΄Αθηνών

.

.

 Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν βρέθηκε καθόλου τυχαία στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Η ένταξη μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, έγινε με κόπο, με σχέδιο και αποτέλεσε στρατηγική επιλογή της χώρας μας και των Κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.

.

Σήμερα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία μόνο μέσα από την παραμονή μας στο ευρώ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η επιλογή αυτή είναι προφανής και κανένας δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα για το αντίθετο.

.

Η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν μία επιλογή απομόνωσης της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Χρειαζόμαστε στήριξη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και σκληρή δουλειά για να προωθήσουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

.

Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, από την αναμόρφωση του παραγωγικού μας μοντέλου, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και έτσι να μπει ξανά η οικονομία μας, σε τροχιά ανάκαμψης.

.

Ελπίζουμε σε μία Ευρώπη που θα αντιληφθεί ότι χρειάζονται πέρα από τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής και πολιτικές ανάπτυξης καθώς και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και παλεύουμε για αυτές.

.

Εκείνο που δεν μπορεί να αντέξει η χώρα και ο λαός μας είναι μια επιστροφή στο παρελθόν. Ας δούμε λοιπόν το μέλλον και ας αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή μας στο ευρώ και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

.

 

.

Μάξιμος Χαρακόπουλος ΝΔ, υποψήφιος στο Ν. Λάρισας 

.

.

Οι εκλογές της Κυριακής θα είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. Το δίλημμα για τους πολίτες είναι σταθερότητα και ανάπτυξη μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή απαρχή μιας νέας περιπέτειας που μπορεί να μας οδηγήσει εκτός του ευρώ και της ΕΕ. Παρά τις φωνές του λαϊκισμού που από τα αριστερά και τα δεξιά «χαϊδεύουν αυτιά», η πραγματικότητα είναι σκληρή. Αν δεν προχωρήσουμε με ρεαλιστικό πρόγραμμα ή αν προκύψει ακυβερνησία η καταστροφή θα είναι χωρίς προηγούμενο. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να μην παρασυρθούν από το θυμικό, να ψηφίσουν με τη λογική, για μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ που θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία και την αναγέννηση της χώρας.

.

 

.

Ανδρέα Ε. Παπαδόπουλος ΔΗΜΑΡ, υποψήφιος στη Β’ Αθηνών

.

.

 Κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 1974 έως σήμερα είχε και μια διακύβευση. Εδραίωση της δημοκρατίας, αλλαγή, κάθαρση, εκσυγχρονισμός, επανίδρυση του κράτους κοκ. Τα ζητούμενα για την 6η Μαϊου είναι αν θα παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και το ευρώ και ταυτόχρονα αν θα επιτευχθεί ένα μίνιμουμ πλαίσιο προστασίας των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ δεν είναι ταυτισμένη με την αυστηρή, στα όρια του δογματισμού, τήρηση των συμφωνηθέντων. Ο αέρας που φυσάει πλέον στην Ευρώπη δείχνει ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές, διορθώσεις, τροποποιήσεις σε επώδυνες ρυθμίσεις. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το οποίο οι προοδευτικές δυνάμεις συνολικά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη πρέπει να αγωνιστούμε!

.

 

.

Ζωή Κωνσταντοπούλου ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια στην Α΄Αθηνών

.

.

 Όσοι προσπαθούν να εκφοβίσουν τους πολίτες με τέτοια εκβιαστικά διλλήματα είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ζωή.  Επικαλούμενη και την ειδίκευσή μου στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, λέω ρητά ότι το μνημόνιο, όχι μόνον δεν ταυτίζεται με την Ευρώπη, αλλά αντίθετα αποτελεί αντιευρωπαϊκό θεσμό που χρησιμοποιείται για τη διάρρηξη του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Στην Ευρώπη και στο Ευρώ συμμετέχουμε και θα συμμετέχουμε, ως ισότιμα μέλη, με ισότητα ψήφου και κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει, αν εμείς δεν το θέλουμε. Η ισότιμη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και στην Ο.Ν.Ε. αποτελεί το ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο, που όχι  μόνο δεν αξιοποιήσαμε, αλλά αντίθετα αποδυναμώσαμε, προσκαλώντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «να μας σώσει».

.

Άρα, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά μνημόνιο ή ανάπτυξη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top