ΑΡΘΡΑ

Συναίνεση στο αντιμνημόνιο

Από τον ανασχηματισμό και μετά παρακολουθούμε συνεχή επεισόδια επίδειξης ανυπακοής έναντι της Τρόικας από κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν να ξηλώσουν το πρόγραμμα προσαρμογής, περιφρονώντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Αλλος θέλει να «σκίσει» το σχέδιο διαθεσιμότητας και απολύσεων, άλλος ζητά ακύρωση προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων, το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει ξανά, αμφισβητείται ακόμη και η εφαρμογή της αξιολόγησης.

Ολα αυτά συμβαίνουν ατάκτως, με συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και διαρροές, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παράγει, βασικά, φασαρία.

Μετά από έξι χρόνια στην ύφεση και τέσσερα χρόνια στο μνημόνιο, την ώρα που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική της εξόδου από την κρίση, αντί να γίνει η σοβαρότερη δυνατή προσπάθεια για να διανυθούν τα τελευταία μέτρα, κυριαρχούν το εκλογικό άγχος και ο φόβος του πολιτικού κόστους.

Ετσι, ένα ισχυρό κομμάτι της κυβέρνησης ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακή διάθεση, αγνοώντας ότι, όταν η επιλογή είναι μεταξύ δύο εκδοχών του λαϊκισμού, θα επικρατήσει η σκληρότερη και η αυθεντικότερη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top