ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Συνδικαλισμός για το Μουντιάλ

(Μάλιστα! Δείτε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού κινήματος, που -φυσικά!- έχει μια ελληνική ουρά. Διότι ο εμπνευστής της έχει ένα ελληνικότατο όνομα. Ιδού:)

(Μάλιστα! Δείτε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού κινήματος, που -φυσικά!- έχει μια ελληνική ουρά. Διότι ο εμπνευστής της έχει ένα ελληνικότατο όνομα. Ιδού:)

Το αίτημα που υποβλήθηκε από τον πρόεδρο του γερμανικού συνδικάτου Ορυχείων, Ενέργειας και Χημείας κ. Μιχάλη Βασιλειάδη, όπως σημειώθηκε σε δημοσίευμα της «Bild», είναι απλό: στον ένα μήνα που διαρκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (12 Ιουνίου με 13 Ιουλίου) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ζητείται να προσαρμοστεί το ωράριο των γερμανών εργαζομένων, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες που -με τη διαφορά ώρας- οι μισοί περίπου (28 στους 64) ξεκινούν τα μεσάνυχτα, ώρα Γερμανίας…

«Νομίζω ότι οι εργοδότες και οι επιτροπές στις επιχειρήσεις μπορούν να συζητήσουν το θέμα» είπε (ο κατά πάσα πιθανότητα συμπατριώτης μας) στην εφημερίδα, η οποία σημείωσε ότι το ίδιο αίτημα συμμερίστηκε αυθωρεί και ο πρόεδρος του συνδικάτου κατασκευών.

Στο αίτημα απάντησαν ήδη οι εργοδότες, δηλώνοντας πως είναι πρόθυμοι «να κάνουν μια προσπάθεια, ώστε οι εργαζόμενοί μας να μπορούν να παρακολουθήσουν τα ματς, στα οποία μετέχει η Γερμανία» και η διαπραγμάτευση ανάμεσα στα δύο μέρη ξεκινά άμεσα.

Κατά την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος από τη «Figaro» σημειώνεται, ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα είδος τσιμέντου της νέας γερμανικής περηφάνειας» και ότι επειδή η Εθνική Ομάδα έχει καλές πιθανότητες επιτυχίας, εκτιμάται ότι οι γερμανοί θα βλέπουν τα ματς -όποια ώρα, και ας είναι κατάκοποι την επομένη… Στη «Monde» αντιστοίχως αναφέρεται, ότι η αθλητική διοργάνωση στη Βραζιλία έχει πολιτικοποιηθεί, καθώς προηγείται των Προεδρικών εκλογών τον Οκτώβριο και ήδη, έχουν ξεκινήσει κάποια βίαια επεισόδια -με πρώτο θύμα έναν χορευτή.

(Να σας πω εν συντομία την άποψή μου: από το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει ευθέως νομίζω, πως το αγωνιστικό επίπεδο των γερμανών συνδικαλιστών είναι πολύ χαμηλό, πως ανάλογα αιτήματα -που δεν έχουν στην αιχμή τους το μισθολογικό, κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο – είναι δηλωτικά ενός απο-προσανατολιστικού πνεύματος, που κορυφώνεται και αποκαλύπτεται από την ταχύτατη ανταπόκριση της εργοδοσίας. Συνεννοηθήκαμε νομίζω.)

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top