ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο Μπαλτάκου

Τα επιχειρήματα με τα οποία αιτιολογεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος την ακύρωση της συμμετοχής του σε ντιμπέιτ με τους συνυποψήφιούς του στην Πρωνή εκπομπή του Σκάι, «Πρωινή Γραμμή», προκαλούν προβληματισμό. Επικαλείται την απουσία κάποιων από τους αντιπάλους του στη μάχη της Αθήνας και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά η κοινή λογική φωνάζει ότι πρόκειται ακριβώς γι αυτό.

.

Ο υποψήφιος της ΝΔ, άλλωστε, επενδύει ανοιχτά στην σκληρή -μέχρι παρεξήγησεως- ατζέντα που ακούγεται ευχάριστα στο κοινό της Χρυσής Αυγής ζητώντας να μη γίνει τζαμί στην πρωτεύουσα και βλέποντας «τσαντίρια κάτω από την Ακρόπολη».

.

Είναι κατανοητό το εκλογικό του άγχος και προφανής η προσπάθειά του να συγκρατήσει διαρροές, αλλά υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο ο πολιτικαντισμός γίνεται επκίνδυνος.

.

Ο τελευταίος πειρασμός για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο είναι να κοιτάξει προς τα δεξιά του με τον τρόπο του Π. Μπαλτάκου. Ενας ακόμη λόγος για να προβάλλει η νίκη του Γιώργου Καμίνη ως διακύβευμα που δεν αφορά μόνο την αυτοδιοίκηση αλλά το δημοκρατικό μας πολιτισμό και το συλλογικό αξιακό κώδικα.

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top