ΑΡΘΡΑ

Σύνθετα μη αυτ/ανόητα

1.  Υπάρχει μια ειδική (αλλά όχι τόσο περιορισμένη) κατηγορία αριστερών βουλευτών οι οποίοι κόπτονται για την ιδεολογική καθαρότητα των θέσεών τους και υπερασπίζονται μέχρι κεραίας την επιστημονική τους «αλήθεια» (sic) αλλά υποχωρούν ή συνεπικουρούν την εξουσία (Υπουργών, Πρυτάνεων, παραγόντων του δημοσίου βίου) ψηφίζοντας αμαρτωλές/φωτογραφικές τροπολογίες.

Ο πρίγκιπας των φιλοσόφων και των μάγων

.

διαθέτει όλες τις απαντήσεις κι όλα τα ελιξίρια.

.

Σπ. Τζουβέλης, Ο φαρμακοποιός

.

 

.

1.  Υπάρχει μια ειδική (αλλά όχι τόσο περιορισμένη) κατηγορία αριστερών βουλευτών οι οποίοι κόπτονται για την ιδεολογική καθαρότητα των θέσεών τους και υπερασπίζονται μέχρι κεραίας την επιστημονική τους «αλήθεια» (sic) αλλά υποχωρούν ή συνεπικουρούν την εξουσία (Υπουργών, Πρυτάνεων, παραγόντων του δημοσίου βίου) ψηφίζοντας αμαρτωλές/φωτογραφικές τροπολογίες.

.

Η διαδικασία ψήφισης του Νόμου για το Λύκειο και των τροπολογιών που προσετέθησαν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και της πελατειακής (δήθεν αριστερής) πανεπιστημιακής διαπλοκής.

.

2.  Έχουν μπει η ιστορία, η γλώσσα και η θρησκεία μας σε (ευρωπαϊκό;) πρόγραμμα «εξυγίανσης» και «προσαρμογής»; Αν ναι, ποια τρόικα τα’ βαλε και γιατί; Αν όχι, προς τί αυτή η επί-θεση δυτικοσπουδαγμένων «ειδημόνων», οι οποίοι φαντάζομαι ότι στις χώρες που έζησαν διαπίστωσαν τη δύναμη της παράδοσης. Μιας παράδοσης που προφανώς εξελίσσεται αλλά ποτέ δεν «παραδίνεται».

.

3.  Άβατον Αγίου Όρους. Άβατον Εξαρχείων. Άβατον κτηρίων «υπό κατάληψιν». Άβατον ποδοσφαιρικής αυτοδιοίκησης. Άβατον πανεπιστημιακής αυτοδιοίκησης. Άβατον λαϊκών αγορών. Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη συνομοσπονδία αβάτων;

.

4.  «Ο θεϊκός νόμος, αλήθεια», ακούς στην Εκκλησία.

.

«Ο επιστημονικός νόμος, αλήθεια», ακούς από τους σοφότερους.

.

«Ο δικός μου νόμος, δική μου αλήθεια», ακούς από τους περισσότερους – αγανακτισμένους ή μη – έλληνες.

.

Και ο καθείς με το «δίκιο» του ανά χείρας αρνείται να δεχτεί τη διαφορετική άποψη (και τιμωρεί τον φορέα της).

.

5.  Μας εκμεταλλεύτηκαν, μας ξεγέλασαν, μας φόρτωσαν τα θύματα της δικής τους παγκοσμιοποίησης, μας αφαίμαξαν, μας κλέβουν τον πλούτο και τώρα μας κατηγορούν ότι ανεχόμαστε το ναζισμό. Αυτό δεν λέγεται διεθνής υποκρισία αλλά Ύβρις που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι γνώριζαν καλά πώς τιμωρείται.

.

6.  Θέλω να πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ έχει παραδειγματισθεί από το ρόλο των κηπουρών του Γιωργάκη και δεν θα πλαισιωθεί από φυτευτούς.

.

Τα εμφυτεύματα ποτέ δεν είχαν αυθεντική λειτουργία. Προσομοίωση εμπιστοσύνης και εκδουλεύσεων από νοσηρά φιλόδοξους δεν χρειάζεται ο Κουβέλης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top