ΑΡΘΡΑ

Συντάξεις στα 50

Κάθε εβδομάδα δίνονται μέσω του Τύπου οδηγίες προς ασφαλισμένους προκειμένου να πάρουν πρόωρη σύνταξη. Και δεν πρόκειται για υπερβολές. Εξακολουθούν να δίνονται συντάξεις στα 52 και και στα 53 υπό κάποιες προϋποθέσεις (μητέρες ανηλίκων, συμπλήρωση 30ετίας κ.α) και εφόσον καταφέρει να συνεννοηθεί κανείς με τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

Γνωρίζουμε ότι το ασφαλιστικό είναι μια βόμβα λίγο πριν από την έκρηξη στα θεμέλια της οικονομίας και ότι τα ταμεία βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης. Γνωρίζουμε επίσης ότι παίρνονται συνεχώς επώδυνα μέτρα για τις συντάξεις, που όμως αφορούν τους επόμενους.

Έχουμε ακούσει επίσημες προβλέψεις για συντάξεις του μέλλοντος που δεν θα υπερβαίνουν το όριο της φτώχειας, ενώ είναι γεγονός ότι η αναλογία μεταξύ εργαζόμενων και ανενεργού πληθυσμού επιδεινώνεται διαρκώς.

Παρόλα αυτά, σήμερα και όχι χθες, δίνονται συντάξεις σε υγιέστατους πενηντάρηδες με τη λογική του «όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε», την οποία έχουμε πληρώσει ήδη πολύ ακριβά.

Η διαγενεακή δικαιοσύνη δεν ήταν ποτέ το δυνατό μας σημείο, αλλά μετά την κρίση παίξαμε τα ρέστα μας σε βάρος των νέων ανθρώπων που έτσι κι αλλιώς δεν θα μάθαιναν τι θα πει εφάπαξ αλλά πλέον κινδυνεύουν να μην ξέρουν ούτε τι θα πει ασφάλιση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top