ΑΡΘΡΑ

Σχεδόν μαύρο

Η εκ νέου συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο φέρνει στην επιφάνεια συμπτώματα σκοταδισμού, αναχρονισμού και πολιτισμικής καθυστέρησης. Βουλευτές επιχειρούν να συμψηφίσουν το ολοκαύτωμα με τη γενοκτονία των Ποντίων και Μητροπολίτες εκφράζουν την οργή τους ζητώντας την απόσυρση του «πονηρού» και «ελεεινού» νομοσχεδίου που «εναντιώνεται στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και την Αγία Γραφή». Ο βασικός λόγος, άλλωστε, για τον οποίο η ΝΔ ενίσταται στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι οι αντιδράσεις της Εκκλησίας.

Η εκ νέου συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο φέρνει στην επιφάνεια συμπτώματα σκοταδισμού, αναχρονισμού και πολιτισμικής καθυστέρησης. Βουλευτές επιχειρούν να συμψηφίσουν το ολοκαύτωμα με τη γενοκτονία των Ποντίων και Μητροπολίτες εκφράζουν την οργή τους ζητώντας την απόσυρση του «πονηρού» και «ελεεινού» νομοσχεδίου που «εναντιώνεται στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και την Αγία Γραφή».

Ο βασικός λόγος, άλλωστε, για τον οποίο η ΝΔ ενίσταται στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι οι αντιδράσεις της Εκκλησίας.

Στην ιστοσελίδα Romfea.gr δημοσιεύθηκαν δηλώσεις Μητροπολιτών που ξιφουλκούν εναντίον της «προστασίας που επιχειρείται στις σεξουαλικές παρεκτροπές και διαστροφές», ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του αντιρατσιστικού εδώ και τώρα.

Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύεται ότι «δάκρυσε η εικόνα του Αγίου Ιννοκεντίου Μόσχας», που βρίσκεται σε παρεκκλήσι εντός της Θεολογικής Σχολής. «Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών η εικόνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε σε όλο το ναό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ολα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ως ανώδυνες γραφικότητες, αν δεν είχαμε σοβαρό πρόβλημα με την έκρηξη του ρατσισμού και του νεοναζισμού, αν η Χρυσή Αυγή δεν απειλούσε το πολίτευμα και την κοινωνική ειρήνη.

Επειδή, όμως, η ελληνική δημοκρατία δοκιμάζεται σκληρά, η πίεση για την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προσλαμβάνει πολύ σοβαρές διαστάσεις και έχει σημαντικές επιπτώσεις – για τις οποίες ποιος θα δακρύσει;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top