ΑΡΘΡΑ

Τα απομεινάρια μιας χώρας

 • Η κυρία Κωνσταντοπούλου τραμπούκισε τον Γερμανό πρέσβη σε εκδήλωση μνήμης στο Δίστομο.
 • Ο κύριος Κωστόπουλος υπερηφανεύθηκε ότι τελείωσε το Πανεπιστήμιο με σκονάκια.
 • Ο κύριος Τόσκας, μετά τον θάνατο του παιδιού στο Μενίδι και την πυρπόληση δύο σπιτιών ΡΟΜΑ από κατοίκους που «πήραν το νόμο στα χέρια τους» δήλωσε ότι προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στο Μενίδι δεν πρέπει να γίνονται από την πλατεία των Βρυξελών.
 • Κάποιοι από τη ΔΕΗ άφησαν 4 γερανούς της ΔΕΗ συνολικής αξίας 400 εκατομμυρίων να καταστραφούν ενώ γνώριζαν από πριν ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες κατολίσθησης.
 • Ο κύριος Γιανναράς πρότεινε από τις στήλες της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», μεταξύ άλλων, να καθιερώσουμε επίσημη γλώσσα της δημόσιας διοίκησης τα αρχαία ελληνικά, ώστε να ανατρέψουμε την ολέθρια σχέση μας με τον ξενόφερτο δυτικό κοινοβουλευτισμό.
 • Η Ηρώδου Αττικού παρέμεινε κλειστή και απροσπέλαστη.
 • Ο κύριος Χαρδούβελης κρίθηκε αθώος αλλά η ΑΥΓΗ λέει πως είναι ατιμώρητος και ένοχος.
 • Ο κύριος Καρανίκας βοήθησε και σήμερα στον στρατηγικό σχεδιασμό της πολιτικής της χώρας μας.
  Υπουργός Παιδείας και σήμερα ο κύριος Γαβρόγλου
 • …..και φυσικά κάποιος άλλος σήμερα πήρε τη σκυτάλη και δήλωσε ότι η χώρα μας χρειάζεται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για να μην ξανάρθει η «δεξιά».
 • Δεκαπέντε περίπου μέρες πριν, είχε γίνει η απόπειρα δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με παγιδευμένη επιστολή. Συζητώντας τότε με φίλους/καλεσμένους στο σπίτι μου, βρέθηκα σε πραγματική αμηχανία όταν κάποια από αυτούς, το μόνο που είχε να πει ήταν ότι επειδή η ποσότητα εκρηκτικής ύλης δεν ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο δεν μπορούμε να μιλάμε για απόπειρα δολοφονίας. Βρέθηκα σε δίλημμα μεταξύ του να την παρακαλέσω να φύγει από το σπίτι μου και να το συζητήσω ψύχραιμα. Διάλεξα το δεύτερο. Επειδή αυτή η κυρία έχει μία κόρη ενήλικη διάλεξα την εξής τοποθέτηση: Είπα στην αρχή ότι κατά τη γνώμη μου η πολιτική ουσία της υπόθεσης είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία περίπτωση ξεκάθαρου φασισμού αφού ο ίδιος άνθρωπος αποφάσισε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένοχος, αποφάσισε την ποινή και κατόπιν την εκτέλεσε ο ίδιος. Στη συνέχεια της είπα ότι αν θέλει αυτό να είναι κοινωνικά αποδεκτό, τότε μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει το ίδιο, οπότε μπορεί ο οποιοσδήποτε να στείλει μία παρόμοια επιστολή στην κόρη της επειδή κατά τη γνώμη του αξίζει τέτοια τιμωρία. Με ογκώδη πολιτική αναισθησία αντάξια τέως μέλους Μαοϊκής σέχτας μου απάντησε ότι η κόρη της (όμως!) δεν πρόδωσε τη χώρα της όπως ο Λουκάς Παπαδήμος! Εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να είχα διαλέξει το πρώτο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top