ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Τα δέκα αγκάθια της κεντροαριστεράς

1) Η υποχώρηση του ” συλλογικού” και η κυριαρχία του ιδιωτικού. Η κρίση στην κοινωνική της απόληξη, ιδιωτικοποιείται, εξατομικεύεται.

1) Η υποχώρηση του ” συλλογικού” και η κυριαρχία του ιδιωτικού. Η κρίση στην κοινωνική της απόληξη, ιδιωτικοποιείται, εξατομικεύεται.

2) Το έλλειμμα ηγεσίας. Οι υπάρχουσες ηγεσίες αδυνατούν και αρνούνται να σχεδιάσουν μακροπρόθεσμα, να δράσουν τακτικά, να υπερβού…ν τις εμφανείς η λανθάνουσες ματαιοδοξίες τους.

3) Η απουσία επεξεργασμένης ,εναλλακτικής και εφαρμόσιμης στρατηγικής εξόδου από την κρίση.

4) Η αυταπάτη αρκετών στελεχών της να αυτό-προσδιορίζονται ως προοδευτικοί, ενώ συνειδητά η ασυνείδητα θητεύουν στο νεοφιλελευθερισμό.

5) Η αυταπάτη αρκετών στελεχών της να υπερβούν τις μύχιες τριτοδιεθνιστικές τους εμμονές.

6) Η μικρότητα και ο εκχυδαϊσμός των εσωτερικών αντιπαραθέσεων της, απότοκα διαφωνιών του παρελθόντος, των δογματικών αγκυλώσεων και της ψυχολογίας της χωριστικότητας που έχει καταγραφεί στο πολιτικό DNA των στελεχών της αριστεράς.

7) Η πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών της είναι «παρελθόντων ετών». Συνομιλούν με το ΤΩΡΑ και το ΑΥΡΙΟ με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν.

8) Ο κυβερνητισμός ως στοιχείο συγκρότησης της κεντροαριστεράς έχει ξεπερασθεί, δεν συγκινεί. Αφορά πρόσωπα και ατομικές καριέρες.

9) Η έλλειψη πολιτικού θάρρους στην ανάληψη ευθυνών και στην αναγνώριση λαθών σε πολιτικές, ιδέες και πρόσωπα. Αντ αυτών παρατηρείται ένας παθολογικού τύπου « πολιτικός ξερολισμός».

10) Η κεντροαριστερά δεν φλερτάρει και δεν ερωτεύεται τις νέες γενιές. Η απόσυρση, η αποστρατεία και η συνταξιοδότηση θα την συνοδεύουν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top