ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Τα μάθατε για το αριστερό πρόσημο;

Λοιπόν τα νέα ήτανε  συγκλονιστικά.

.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, κυκλοφόρησε η είδηση πως αυτό που έχει άμεσα ανάγκη η κοινωνία μας είναι το αριστερό πρόσημο που Το Ποτάμι δεν έχει τέτοιο ενώ ο Φωτόπουλος έχει και παραέχει γι αυτό και ο Τσίπρας τον έκανε βοηθό του.

.

Ναι ναι δεν κάνετε λάθος σωστά διαβάσατε.

.

Χωρίς αυτό (λέει) δεν παίζει τίποτα.

.

Χωρίς αυτό έγκυρες πηγές δήλωσαν ότι θα είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στο χάος των μνημονίων και της αιώνιας ξένης επιτήρησης, ενώ με αυτό θα έχουμε τη σιγουριά της δημοσιονομικής εξυγίανσης, του εκσυγχρονισμού του κράτους, του πολιτικού μας συστήματος, της δημόσιας διοίκησης και της εξωστρεφούς ανάπτυξης.

.

Μόλις το έμαθα, τι να σας πω!

.

Ανακουφίστηκα πολιτικά, υποχώρησε από τα μέσα μου το ιδεολογικό στρες, μου άνοιξε η όρεξη και προς το απόγευμα της ίδιας μέρας έστειλα το πρώτο mail σε αριστερούς φίλους και γνωστούς για να μάθουν και κείνοι τα χαρμόσυνα.

.

Όλοι υποδέχτηκαν τα νέα με ανακούφιση και ενθουσιασμό.

.

Τα mail που έλαβα ως απάντηση δικαιολογούσαν την αίσθησή μου ότι μία νέα ελπίδα γεννιέται για όλους μας κάτω από τη σκέπη των διακριτών ιδεολογικών προσήμων.

.

 

.

Μόνο ένας τζαναμπέτης παλιός φίλος, καλό παιδί αλλά στριφνός κι απότομος ο μπαγάσας, μου έστειλε την απάντηση που σας παραθέτω αυτούσια για να δείτε ότι υπάρχουν μεταξύ μας και μερικοί που είναι πνεύματα αντιλογίας και δεν χρωστάνε να πούνε έναν καλό λόγο, παρά ο νους τους είναι στην ουσία και στην κριτική, άσε που μερικές φορές γίνονται και επιθετικοί και στεναχωρούν συνανθρώπους τους μερικοί από τους οποίους δεν αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης γιατί είναι ευγενείς και πολύ καθωσπρέπει.

.

 

.

Το κείμενο της απάντησης:

.

 

.

-Μα τι μας λες ρε μπάρμπα;

.

Που βρήκες πως μας λείπουνε τα αριστερά πρόσημα αφού μαζί τους μεγαλώσαμε; Θυμάσαι έστω μία μέρα χωρίς τη βαλεριάνα του αριστερού σου πρόσημου, χωρίς το Ζανάξ του αριστερού σου βαρυπνά;

.

Εδώ όλος ο κόσμος  με αρχηγούς τα κόμματα και ακόλουθους ένα ατέλειωτο πελατειακό κουβάρι  συνδιοργανώνουνε τη μάχη του ιδεολογικού πρόσημου, για να αποφύγουνε τη σκληρή μάχη με την πραγματικότητα οι μεν και το ξεβόλεμα οι δε.

.

Γιατί αυτή η πραγματικότητα μπάρμπα είναι ύπουλο πράμα, ένα παλιοθήλυκο χωρίς μπέσα είναι που άμα τηνε πάρεις με το καλό, με το σας και με το σεις, σε καβαλικεύει, σου κάθεται στο σβέρκο και μετά τρέχεις, ενώ άμα της ξηγηθείς από την αρχή «άκου μαντάμ, εγώ το σπίτι μου το ορίζω κατά το νου και τη γνώση μου και κάνε μου τη χάρη, κι άμα θες να περάσουμε καλά βάλε στο μυαλό σου πως θα σε κουλαντρίζω κάθε τόσο κατά το συμφέρο μου αλλιώς ξεκουβάλα από τώρα γιατί μπορώ να διαλέξω κι άλλες πραγματικότητες πιο μανιτζέβελες».

.

.

.

.

.

.

Να για να στο κάνω λιανά, η πραγματικότητα που οι λεβεντιές της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατεβάζουνε όποτε γουστάρουνε το διακόπτη που έχω πληρώσει και συντηρώ με το αίμα μου δε μου κάνει.

.

Η πραγματικότητα που ο δικαστής κι ο στρατηγός με τη βοήθεια του δεξιού Σαμαρά, του σοσιαλδημοκράτη Βενιζέλου, του ανανεωτή Κουβέλη και του ριζοσπάστη Τσίπρα αρπάζουνε την ενίσχυση του άνεργου δε μου κάνει.

.

Και κοντά σ’ αυτές δε μου κάνει και η πραγματικότητα του ιδεολογικού πρόσημου γιατί αυτή χρησιμοποιεί και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ο δικαστής και ο στρατηγός κι ο Τσίπρας και ξαφνικά, στη φάση του 1,2% και ο Κουβέλης!

.

Ιδεολογικές αρχές και πρόσημα τσαμπουνάνε όλοι οι εντός νυμφώνος στη χώρα που ζούμε μπάρμπα, για να γίνεται κουβέντα μόνο περί-διαγραμμάτων κι  έτσι βολευτήκανε καμιά τριανταπενταριά χρόνια με τα δανεικά του κράτους και μόλις η πραγματικότητα τους είπε είμαι κι εγώ εδώ παιδιά, τα χρειαστήκανε στην αρχή, αλλά μετά συνήλθανε και ξεκινήσανε  πάλι τη μάχη του ιδεολογικού πρόσημου.

.

.

Αλλά ρε μπάρμπα τόση υποκρισία πια που τηνε βρήκανε οι κερατάδες!

.

.

Δηλαδή τι θέλουνε να μου πούνε ότι άμα ζητάω απλή αναλογική έτσι σκέτα είμαι φονξιοναλίστας (που πάω και τα βρίσκω ο γλωσσοπλάστης) ενώ άμα πω πως τηνε θέλω επειδή έχω διαβάσει το Μάρξ και το Μπέρνσταϊν είμαι προσημασμένος προοδευτικός τσίφτης;

.

.

Άμα ζητάω να γίνουνε και ιδιωτικά Πανεπιστήμια είμαι νοθευμένη νεοφιλελεύθερη συνείδηση χωρίς ιδεολογικό πρόσημο, ενώ άμα υποστηρίζω το αίσχος του έπους Πελεγρίνη είμαι προσημασμένο αριστερό αλάνι;

.

.

Άμα ζητάω να ξεχωρίσει το κράτος από την εκκλησία χωρίς να δηλώνω ιδεολογικό πρόσημο είμαι πλαδαρός μεταρρυθμιστής, ενώ άμα κάνω γαργάρα αυτό το χοντρό πρόβλημα και σφυρίζω αδιάφορα είμαι καραμπαμπάμ σοσιαλδημοκράτης ευρωπαϊκών προδιαγραφών;

.

.

Να στο πω κι αλλιώς ρε μπάρμπα:

.

.

Η σοσιαλδημοκρατική ΠΑΣΟΚάρα  πάνω που πήρες να γκριζάρεις,  αριστερά ήτανε.

.

Ο Καραμανλής ο Ραφ(η)νέ  κρατιστής με βούλα ήτανε, δηλαδή αριστερά κι αυτός.

.

Γιατί η αριστερά μπάρμπα είναι σήμερα ταμπέλα εκ της θεωρίας και της ιστορίας, αλλά κάποτε ήτανε ταυτότητα εκ του αποτελέσματος,  ταυτότητα προόδου.

.

Σήμερα δεν ξέρω γιατί ζητάς να πάμε αριστερά.

.

Αριστερά πήγαμε όλη τη μεταπολίτευση γι αυτό χρεοκόπησε το κράτος, μας έστειλε το λογαριασμό και σιγά-σιγά αρχίζει να εξαιρεί τα πιο αγαπημένα παιδιά του.

.

Δες τον αριστερό Τσίπρα και τον δεξιό Καμένο να λένε τα ίδια  για να καταλάβεις τι είναι πια χωρίς επιστροφή η αριστερά.

.

Είναι δημαγωγία και υποσχέσεις.

.

Πως θα κάθεσαι τάχα μου εσύ με ανοιχτό το στοματάκι σου σε μία αιώνια βρεφική φάση και εκείνη θα έχει ένα κράτος-κέρας της Αμάλθειας (κήπος του παραδείσου για τους πιστούς, σχεδιοποιημένη οικονομία για τους άλλους πιστούς) να σε ταΐζει χωρίς εσύ να νοιώθεις την  υποχρέωση να του δώσεις πίσω όσα χρειάζεται για να θρέψει τον επόμενο νεοσσό!

.

Το παιδί σου δηλαδή!

.

Είναι κράτος του ενός τρίτου.

.

Των συντεχνιών, των φόρων υπέρ τρίτων, των κλειστών επαγγελμάτων, των εθνικών προμηθευτών, της ήσσονος προσπάθειας, της ενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, της παρανομίας, της ανομίας και του εκφασισμού.

.

Ο φασισμός που λες  μπάρμπα,  είναι τίγκα στις ιδεολογικές προσημάνσεις, μόνο που στην περίπτωση κάθε φασισμού, μαύρου ή κόκκινου, καταλήγουν σε ατομικές προγραφές όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Φύσσα και τον Μαραντζίδη.

.

Είναι αριστερό κράτος.

.

Που  τραβάει απάνω του ως δια μαγείας τις χοντρές βδέλες τύπου Τσοχατζό και τις πιο κούτσικες τύπου «το φακελάκι σας γιατρέ για τα δέοντα» και τα βλέπει αυτά το πόπολο μπάρμπα και λέει «ά έτσι γίνεται η δουλειά, έ βάλε με και μένα καθαρίστρια, χρειάζομαι-δε χρειάζομαι, έχεις-δεν έχεις λεφτά να με πληρώνεις γιατί νόμος είναι το δίκιο του δημοσίου υπαλλήλου να πληρώνεται από τη ζημιά του επιχειρηματία και το υστέρημα του ιδιωτικού υπαλλήλου. Στο κάτω-κάτω ένα μισθουλάκι σου ζητάω κι εγώ κι άμα δε μου το δώσεις ή μου το κόψεις, κλείνω το Σύνταγμα μαζί με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Τσακαλώτο που γουστάρει πεζοδρόμιο (με την πολιτική έννοια) και ψηφίζω και Τσίπρα, Καμένο και Μιχαλολιάκο για να καταλάβεις πως δεν αστειεύομαι».

.

.

Και νάααα κάργα τα ιδεολογικά πρόσημα για τον Υδραίο ταβερνιάρη που κάνει αριστερή φοροδιαφυγή για να σώσει το μαγαζί του από τον Τόμσεν (λες και προ Τόμσεν πλήρωνε φόρους) με την υποστήριξη της προσημασμένης αριστεράς του Δρίτσα.

.

.

Και νάααα  σωρός-κουβάρι άλλα ιδεολογικά πρόσημα όταν οι νεοφιλελεύθεροι (εννοούνε τους κρατιστές της ΝΔ) «ξεπουλήσανε» την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, όταν «ξεπουλήσανε» τον ΟΤΕ και τώρα που θα πάψει το Ελληνικό να είναι σκουπιδότοπος και λαχανόκηπος «οικολόγων» που θα πάψει να είναι πρόσχημα   λαμόγιων με πρόσημο τύπου Κορτζίδη, τώρα που θα «ξεπουλήσουμε» και τη ΔΕΗ τι θα απογίνει ο κάθε αλήτης που κατεβάζει το διακόπτη αφού πια θα βρεθεί σπίτι του, όχι επειδή είναι «αγωνιστής» βέβαια αλλά απλά επειδή δεν κάνει τη δουλειά για την οποία τον πληρώνει ο εργοδότης του.

.

Γιατί βλέπεις μπάρμπα, όσο εργοδότης είμαι εγώ δι’ αντιπροσώπων, οι αντιπρόσωποί μου, η αριστερή σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ, τα αριστερά απολιθώματα του ΚΚΕ και η κοτζαμπάσικη ΝεοΔημοκρατική αριστερά μετέτρεψαν μέσω Βουλής και κυβέρνησης τους Φωτόπουλους  από υπαλλήλους μου σε νταβατζήδες μου και μένα από εργοδότη τους σε να μην πω τι, γιατί θα σοκαριστούνε τα ευγενή μέλη της  συντακτικής ομάδας της «Μ».

.

.

Και νάααα άλλα ιδεολογικά πρόσημα από τους δικαστές (αυτή τη φορά μασκαρεμένα σε ανώτερες αρχές) για να δικαιολογήσουνε την αρπαγή του πλεονάσματος από τους ανέργους και νάααα γαργάρα οι αριστεροί των προσήμων να σφυρίζουνε αδιάφορα πως τάχα μου είναι διορθώσεις μνημονιακών μισθολογικών αδικιών.

.

Τόση λαμογιά μπάρμπα.

.

.

Και νάααα προσφύγανε στο ΣτΕ μέχρι και οι φαρμακέμποροι για να βγάλουνε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που έκανε ένα φάρμακο που παίρνει μία καλή φίλη με πρόβλημα οστεοπόρωσης (και χιλιάδες άλλα) από 60 Ε να το αγοράζει 17 Ε!

.

Τόσο αντισυνταγματικό μπάρμπα αυτό το νομοσχέδιο, τόσο αντιλαϊκό, με την υπογραφή του Γεωργιάδη του προσημασμένου ακροδεξιού!

.

Αλλά βέβαια καλά λέει και η παροιμία:

.

«Μάθανε ότι γ…μαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι».

.

.

Και νάααα τηνε πέφτουνε στο Ποτάμι όλα τα παλαιοκομματικά λαμόγια με κάτι θεωρητικούς καθοδηγητές (λέμε τώρα) ότι… «καθάρισε τη θέση σου μ’ αυτή σου την κατάσταση και μολόγα εδώ και τώρα το πρόσημό σου, γιατί άμα δε σε κατατάξουμε στον άξονα δεξιός-αριστερός πάει κατά διαόλου η φτιαξιά.

.

Γιατί εμείς κύριοι έχουμε κρεμάσει χρόνια τώρα έξω από τα μαγαζιά μας ταμπέλες πολύχρωμες, φωτεινές, τσιρκολάνικες, να βλέπει το πόπολο και να κολλάει σαν τη μύγα στο μέλι.

.

Ανανεωτική Αριστερά: Η Μόνη υπεύθυνη. Ριζοσπαστική Αριστερά: Γενικές τακτοποιήσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο. Πιο ριζοσπαστική Αριστερά: Καλή αντάμωση στα γουναράδικα. Αριστερή σοσιαλδημοκρατία: Εδώ η αυθεντική Κεϋνσιανή  αναδιανομή.

.

Και έχουμε εσάς να χαλάτε όλη την πιάτσα και να μας λέτε πως εσείς δεν θα κρεμάσετε ταμπέλα στο μαγαζί σας  δεν θα έχετε πρόσημο, παρά θα συζητήσετε με όλα τα κόμματα γιατί κοινά σημεία όλων των κομμάτων είναι τα προβλήματα της χώρας;

.

Κι ακόμα (άκουσον-άκουσον) δεν σας  ενδιαφέρει να σώσετε τα παλιά κόμματα και να τα βρείτε με μία κεντροαριστερά της παρεούλας.

.

Έ σας καταλάβαμε λοιπόν και σας καταγγέλλουμε και καλά είχαμε από μιας αρχής υποψιαστεί πως δεξιοφέρνετε και το πιο επικίνδυνο είσαστε και φιλελεύθεροι μέχρι νεοφιλελευθερισμού και μην τύχει και έχετε διαβάσει και Χάγιεκ».

.

Αυτή αγαπητοί φίλοι της «Μ» ήταν η απάντηση του φίλου μου.

.

Διαβάζοντάς την δεν στάθηκα τόσο στο αν έχει δίκιο ή άδικο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά ότι έχει σίγουρα πρόσημο το να ζητάς να τελειώνουμε πια με το έπος Πελεγρίνη.

.

Πρόσημο υπέρ των πιο αδύναμων αυτής της χώρας.

.

Για το τι λογιώνε είναι αυτό, θα περιμένετε το επόμενο άρθρο του φίλου μου που θα αργήσει λιγάκι και θα μιλά για τη σχέση της σοσιαλδημοκρατίας με το φιλελευθερισμό χωρίς να φοβάται να πει ότι πολιτικός και οικονομικός φιλελευθερισμός είναι αξεχώριστες πλευρές  της ταυτότητας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που όταν επιτέλους τίναξε από πάνω της τη σκόνη των αριστερών προσήμων, κατάφερε να δημιουργήσει το καλύτερο παράδειγμα κοινωνικού κράτους σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε αντίθεση με την καθ ημάς αριστερά όλων των αποχρώσεων, σοσιαλδημοκρατική και μη, κυβερνητική και μη, που επί μία τριακονταπενταετία, υπό τον διαρκή βρόχο των ιδεολογικών προσήμων, μας έριξε στα βράχια και κατηγορεί γενικώς τον καπιταλισμό και ειδικώς κάτι δοσίλογους που πληρώνονται από τον Τόμσεν και σκάσανε μύτη μόλις οι διεθνείς τοκογλύφοι μας κόψανε τα δανεικά, καταστάσεις που είχε καταλεπτώς προφητεύσει και ο γέρων Παΐσιος, γαμώ την κεντροαριστερά μου μέσα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top