ΑΡΘΡΑ

Τα ΜΑΤ και οι καθαρίστριες

Τα τελευταία 24ωρα έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο της 10ης Ιουνίου που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά πισώπλατα μια απολυμένη καθαρίστρια. Χθες έγιναν άγρια επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που παγώνει την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών. Καταγγέλθηκε υπερβολική βία και αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να επιβάλλεται σεβασμός στο δημόσιο χώρο και είναι έργο της αστυνομίας αυτό, όμως δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί μια καταστολή που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δημοκρατικό μας πολιτισμό.

Τα τελευταία 24ωρα έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο της 10ης Ιουνίου που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά πισώπλατα μια απολυμένη καθαρίστρια. Χθες έγιναν άγρια επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που παγώνει την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών. Καταγέλθηκε υπερβολική βία και αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να επιβάλλεται σεβασμός στο δημόσιο χώρο και είναι έργο της αστυνομίας αυτό, όμως δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί μια καταστολή που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δημοκρατικό μας πολιτισμό.

Και ναι, έχει σημασία ότι αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο καθαρίστριες που βρίσκονται στην ανεργία και αλέθονται στο μύλο της κρίσης. Εχει επίσης σημασία ότι για τον άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε στο κεφάλι την καθαρίστρια (και αυτό αποδεικνύεται από την πεντακάθαρη εικόνα στο βίντεο) γίνεται απλώς μια ΕΔΕ, όπως τόσες άλλες στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφραζε την ανησυχία της για «την τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις, ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που ενίοτε υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Αναφέρονται σε ρυθμίσεις ευνοϊκές για πιθανούς καταχραστές του Δημοσίου που προωθήθηκαν πρόσφατα.

Εχει σχέση το ένα με το άλλο; Μεγάλη. Και δεν χρειάζεται εξήγηση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top