ΑΡΘΡΑ

Τζήμερος ή tea party

Αυτοί οι φιλελεύθεροι μας επιφυλάσσουν την μια έκπληξη μετά την άλλη. Μετά την επιστροφή της κας Μπακογιάννη στην ΝΔ ήρθε η συμμαχία της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου με την «Δημιουργία ξανά» του κ. Τζήμερου. Θέλω, λοιπόν, να απευθυνθώ σε εκείνους τους αριστερούς που κατά την διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου μετακόμισαν από την ΔΗΜΑΡ στην Δράση επειδή δεν έβρισκαν αρκούντως αποσαφηνισμένη και φιλελεύθερη την γραμμή της ΔΗΜΑΡ και να τους ρωτήσω: Το πρόγραμμα του κ. Τζήμερου το έχουν διαβάσει; Ξέρουν ότι ο κ. Τζήμερος και τους μετανάστες κακοπληρωμένους θέλει, και αρχαία ελληνικά υποχρεωτικά στην Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού ζητάει και τη διατήρηση στρατιωτικών ιερέων επιθυμεί και τη αναγνώριση τού αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων αρνείται και πολλά άλλα; Πως χαρακτηρίζουν την συνεργασία αυτή καθ’ εαυτή του Στέφανου Μάνου με τον Τζήμερο; Συμφωνούν με τον ρατσιστικό εξοστρακισμό από τις εκλόγιμες θέσεις της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» και του Γρ. Βαλλιανάτου;

Ακόμα και αν ισχύει η επίσημη δικαιολογία για τις αντιεθνικιστικές θέσεις της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας δεν αποτελεί αυτό λόγο διακοπής της συμβίωσης με το tea party του κ. Τζήμερου; Για πολύ λιγότερους λόγους δεν εγκατέλειψαν την ΔΗΜΑΡ; Δεν είναι κρίμα να προσπαθήσουν να βάλουν στην Βουλή τον Τζήμερο και τους συνεργάτες του και να στερήσουν και πάλι ένα μικρό αλλά κρίσιμο και ποιοτικά πολύτιμο ποσοστό από την ΔΗΜΑΡ; Δεν ήρθε η ώρα να γυρίσουν σπίτι τους;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top