ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;

Για τους μπέμπηδες βορείων προαστίων με τα Καλάσνικοφ, τις πλαστές ταυτότητες και τα βουλωμένα μάτια δεν τίθεται θέμα πατρότητας. Οι βιολογικοί γονείς τους με δηλώσεις στον Τύπο ήδη αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη, αλλά σάμπως κι εμείς δεν βάλαμε το χεράκι μας με τα πρωτοσέλιδα και την αρθρογραφία του 2008; Ο βαμπιρισμός του ελληνικού Τύπου απέναντι στους νέους βρήκε πάντως την καλή και τη χρυσή του ώρα, τότε με τους Αγανακτισμένους. Τηλεοπτικές κάμερες και πρόθυμα κασετοφωνάκια σε ρόλο παλιάς κοπής εφαψία, μετέφεραν το γεγονός αδιαμεσολάβητο και την «είδηση» αμάσητη. Στρώνοντας το τραπέζι με απάθεια (που άλλοι τη λένε ανεπάρκεια) ήταν θέμα χρόνου να κοπιάσουν και τα παιδιά με τη σβάστικα. Τώρα;

Ολοι οι καλοί χωράνε λέει μια παροιμία, αλλά «το παιδί του ψωριάρη, χώρια» απαντάει μια δεύτερη. Σʼ αυτή ίσως να στηρίχτηκε το ΣτΕ όταν προχθές αποφάσισε να καταργήσει το Νόμο Ραγκούση για τα τέκνα των μεταναστών. Ξέρω, ξέρω. Θα επακολουθήσει μια ακόμη βραδιά με valse sentimental και συγκινητικά σποτάκια στα social media και στην τηλεόραση. Θα γράψουν οι εφημερίδες, θα βουίξουν τα ραδιόφωνα θα ξεμουδιάσουν λίγο και τα εξαρτημένα αντανακλαστικά της σκυλίσιας ευαισθησίας μας, αρφ. Για μένα όμως το θέμα είναι αλλού. Οι φωτισμένοι άνθρωποι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα το θυμηθούν άραγε αύριο – μεθαύριο ότι αυτοί ήταν που γεννοβόλησαν μια νέα γενιά οργής εκεί που νόμιζαν ότι πασχίζουν για το αντίθετο;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top