ΑΡΘΡΑ

Τι μας φέρνει ο Βαγγέλης…

Ο Γιώργος μας έφερε τους κηπουρούς. Ο Βαγγέλης τι θα μας φέρει; Η δεξαμενή στελεχών μεταξύ των οποίων θα γίνουν οι βασικές επιλογές αποτελείται από τους εξής: Κώστα Καρτάλη, Νάσο Αλευρά, Πάρη Κουκουλόπουλο, Συλβάνα Ράπτη, Νίκο Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Τόνια Αντωνίου, Νίκο Σαλαγιάννη, Γιάννη Δατσέρη, Στέλιο Αγγελούδη και Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό μελών του πολιτικού συμβουλίου, βουλευτών και προσωπικών του συνεργατών. Η λογική του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετική από εκείνη του απερχόμενου. Θέλει στελέχη με διαδρομή,…

Ο Γιώργος μας έφερε τους κηπουρούς. Ο Βαγγέλης τι θα μας φέρει; Η δεξαμενή στελεχών μεταξύ των οποίων θα γίνουν οι βασικές επιλογές, αποτελείται από τους εξής: Κώστα Καρτάλη, Νάσο Αλευρά, Πάρη Κουκουλόπουλο, Συλβάνα Ράπτη, Νίκο Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Τόνια Αντωνίου, Νίκο Σαλαγιάννη, Γιάννη Δατσέρη, Στέλιο Αγγελούδη και Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό μελών του πολιτικού συμβουλίου, βουλευτών και προσωπικών του συνεργατών.

.

Η λογική του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετική από εκείνη του απερχόμενου. Θέλει στελέχη με διαδρομή, επαγγελματική και πολιτική, ώστε να αποφύγει την κατηγορία πως προωθεί κι αυτός «κηπουρούς». Θα επιχειρήσει, έτσι, να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη συνέχεια και την ανανέωση του κόμματος. Το βάρος, όμως, θα πέσει στην ανανέωση. Αυτός είναι ο λόγος που ο Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε να γίνει η εκλογή του νέου γραμματέα μετά τις εκλογές, μέσα από ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Ένα συνέδριο που θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής της μεταπολίτευσης και σε ό,τι αφορά στο στελεχιακό δυναμικού του Κινήματος.

.

Αλλά το «παλιό» αντιστέκεται. Όλοι οι κορυφαίοι διεκδικούν ρόλους. Μένει στο νέο πρόεδρο να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αυτή θα είναι η πρώτη του απόφαση. Αλλά δε θα έχει χρόνο να τη διορθώσει. Αν αποδοκιμαστεί στις επερχόμενες εκλογές, οι κορυφαίοι θα πέσουν επάνω του. Και οι νέοι, αν μέχρι τότε δεν έχουν αναδειχτεί, δε θα έχουν κανέναν λόγο να τον υπερασπιστούν.

.

Στις εκλογές της Κυριακής θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα. Όχι από το πόσοι, αλλά από το ποιοι θα πάνε στις κάλπες. Αν θα πάνε οι «στρατοί» των βουλευτών, ή οι νέοι που έγιναν για δεκαετίες υπηρέτες των «παλιών». Και που τελικά τους είδαν να τους κόβουν και τους μισθούς. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να πιεστεί. Και μόνος τρόπος είναι η συμμετοχή.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top