ΑΡΘΡΑ

Τι πρωθυπουργό έχουμε;

Ο Πρωθυπουργός, στο  προηγούμενο Υπουργικό συμβούλιο, είχε ανακοινώσει , ότι θα επισκεφτεί, μια-μια τις Περιφέρειες, για να συζητήσει τα προβλήματα τους.

Τελικά, είδε, ότι αυτό θα του φάει πολύ χρόνο και θέλει πολύ δουλειά, για να έχει ουσία και άλλαξε γνώμη.

Τους κάλεσε όλους μαζί στου Μάξιμου, τους  μίλησε , με απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, τους είπε καλά λόγια για την δουλειά τους, τους ζήτησε να κάνουν το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης  της χωράς και καθάρισε.

Θυμίζω, ότι έχει περάσει, το 50% του χρόνου υλοποίησης του 5ου ΕΣΠΑ και δεν έχει ενταχθεί, ούτε ένα έργο και πρόγραμμα, μέχρι τώρα, τόσο από τα Υπουργεία, όσο και από τις Περιφέρειες.

Χθες, μετά την προκαταρτική συμφωνία, για την δεύτερη αξιολόγηση, αυτή με καθυστέρηση 14 μηνών, κάλεσε, πάλι  Υπουργικό Συμβούλιο.

Τους παρουσίασε, με άλλη σειρά, αυτά που τους είπε πέρσι το Φθινόπωρο, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης  και καθυστερημένης κατά ένα χρόνο και τους είπε πάλι, ότι θα τους επισκεφτεί έναν-έναν στο γραφείο τους, για να τους ελέγξει.

Πέρσι το ξέχασε και έκανε ανασχηματισμό.

Τώρα, η αγωνία όλων είναι, τι θα κάνει;

Θα πάει στα Υπουργεία να τους ελέγξει, ή θα κάνει ανασχηματισμό;

Δημιούργησε, το γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, για την Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Το επισκέφτηκε δυο φορές, την μια επιστρέφοντας από Βρυξέλλες και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δημάρχους  Θεσσαλονίκης και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, της πόλης.

Οι επισκέψεις, εκ του αποτελέσματος, ήταν, άνευ αξίας.

Το μόνο που πέτυχε, ήταν, να ενισχύσει το ερώτημα, τι κάνει και αν χρειάζεται να υπάρχει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ηγέτη των Βαλκάνιων βέβαια, δεν είδαμε, αλλά, ίσως και να φταίει, ότι σχεδόν, όλες οι χώρες των Βαλκάνιων, είχαν εκλογές και πολλές δυσκολίες να σχηματίσουν σταθερή Κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός, σίγουρος, ότι έχει πείσει τους πολίτες, ότι είναι σε μια διαρκή σκληρή διαπραγμάτευση, με τους εταίρους και δανειστές και ότι, κάθε φόρα τους κερδίζει, πιστεύει, ότι με τις συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις στο εσωτερικό, θα πείσει τους πολίτες, ότι δουλεύει σκληρά.

Αν, οι πολίτες δεν βλέπουν, ούτε έξω, ούτε μέσα αποτελέσματα, τότε θα φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι και μερικές φορές, οι αυταπάτες του.

Σημασία έχει, τι φαίνεται, ότι κάνει και όχι, τι κάνει.

Και όμως, είναι ο μακροβιότερος,  μνημονιακός Πρωθυπουργός.

Η κρίση, φαίνεται, άλλους  τους καταστρέφει και άλλους τους θρεφει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top