ΑΡΘΡΑ

Τι σημαίνει ψηφίζω

Μία από τις μεγαλύτερες πληγές των σύγχρονων δημοκρατιών είναι κατά γενική ομολογία τα υψηλά ποσοστά αποχής των πολιτών από τις εκλογικές διαδικασίες.

Η αυξανόμενη αποχή ως έκφραση δυσαρέσκειας και/ ή αδιαφορίας έχει εξελιχθεί σε μπούμεραγκ με  απρόβλεπτες συνέπειες, ειδικά όταν συνοδεύεται από έλλειψη πληροφόρησης ή συστηματική  φαλκιδευμένη πληροφόρηση σε κατά κανόνα απαίδευτους πολίτες χωρίς κριτική σκέψη.

Υπάρχει λύση ? Έγκειται στη συνειδητοποίηση των Ελλήνων πολιτών κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, επαγγελματικού κλάδου και κοινωνικών καταβολών ότι η ψήφος κατόπιν μελέτης και αξιολόγησης του υποψηφίου ισοδυναμεί με την επιλογή του δασκάλου για τα παιδιά σας και του γιατρού για την οικογένειά σας,ισοδυναμεί με την επιλογή του δικαστή και των νόμων που θα κρίνουν το δίκιο και την υπόθεσή σας, ισοδυναμεί λοιπόν με τη ζωή σας …

Οι εκλογές σε επίπεδο εθνικό, αυτοδιοικητικό ή ευρωπαικό αποτελούν λοιπόν πολύτιμη και σπάνια ευκαιρία. Ψηφίζω σημαίνει επιλέγω τον άνθρωπο που θα φροντίσει την οικογένειά μου, θα διδάξει το παιδί μου και θα στηρίξει το γονιό μου.

Και τέλος ναι θα εκπροσωπήσει και τη χώρα μου χωρίς να ντροπιάζει το ένδοξο παρελθόν της, να υποβιβάζει με χασμουρητά το παρόν της και να υποθηκεύει το μέλλον της …

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top