ΑΡΘΡΑ

Το αόρατο Κράτος

Οι ρήτορες,σαν τους λαχειοπώλες

διαφημίζουν όνειρα για προσεχείς κληρώσεις

Τάσος  Λειβαδίτης,Αιώνας εμπορίου

 

Τό’χα γράψει πριν από πέντε χρόνια. Και δεν άλλαξα άποψη.Αγνοούμε το περιεχόμενο του όρου δημόσιο συμφέρον.Ποιούς άραγε αφορά;Το Κράτος,τους κρατικούς αξιωματούχους,όλους τους έλληνες,μόνον τους φιλοκυβερνητικούς;

Σ’ένα αδιαφανές,αναποτελεσματικό κι ενγένει διεφθαρμένο Δημόσιο ποιός ενδιαφέρεται για τη δημόσια περιουσία,τη δημόσια υγεία,τη δημόσια εκπαίδευση;Μόνο για τα δημόσια οικονομικά φαίνεται να κόπτονται[κι αυτό γιατί χωρίς  δημόσιο χρήμα τί αξία θα είχε η εξουσία;].

Δημόσιο σημαίνει φως,έλεγχος,λογοδοσία.Δημόσιο σημαίνει λιγότερο Κράτος και περισσότερη Κοινωνία.Δημόσιο σημαίνει αλήθειες κι εντιμότητα κι όχι λα’ι’κισμοί μιάς χρήσης.Δημόσιο σημαίνει κοινό καλό δίχως διακρίσεις κι αποκλεισμούς.

Επειδή το κάθε κόμμα στην Ελλάδα  διαθέτει και τον’’δικό του λαό’’μοιάζει να συγκρούονται τα συμφέροντα ‘’των λαών’’όταν τα κόμματα διαφωνούν και αλληλοκατηγορούνται[ενώ στην πραγματικότητα αντιπαλεύουν οι ομάδες και οι ιδεολογίες των κομματικών μηχανισμών].Παγιδεύουν τους αφελείς και παραμυθιάζουν τους φανατικούς[προκαλώντας μικρούς ή μεγάλους εμφύλιους].

Κι όμως η Ελλάδα είναι ενιαία και αδιαίρετη.Άρα μία θα είναι και η στρατηγική επιβίωσης.

Φιλελεύθερο Κράτος δικαίου κι Ελεύθερη κοινωνία Υπεύθυνων πολιτών:αυτό είναι το ζητούμενο και το πρώτο προ-απαιτούμενο αν πράγματι θέλουμε να δηλώνουμε υπερήφανοι ως έλληνες κι ανεξάρτητοι ως λαός που αγαπάει τη μία και μοναδική Πατρίδα,την ιστορία και την παιδεία της.

Το Δημόσιο συμφέρον της χώρας το διαμορφώνει,το εκφράζει,το εκπροσωπεί ή το προδίδει ο καθένας από εμάς.Τόσο απλά και τόσο δημοκρατικά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top