ΑΡΘΡΑ

Το γήπεδο στον Κυριάκο

Η σημερινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και του κοινού της ΔΕΘ θα είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική!

Βέβαια, θα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τις διευκρινίσεις που θα δώσει αλλά και τις αναλυτικές σκέψεις του στην αυριανή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο η αποψινή του εμφάνιση θα αποδειχθεί καταλυτική. Η ελληνική κοινή γνώμη περιμένει από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να ακούσει τον «Οδικό Χάρτη Εξόδου από την κρίση», που πρέπει να δημοσιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει υποχρέωση όχι μόνο ως ηγέτης Ελληνικής Κεντροδεξιά αλλά και ως αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα, του χειρότερου πρωθυπουργού που αναδείχθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες στην πατρίδα μας…

Όλοι μας είδαμε και ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλά για την ανάγκη των επενδύσεων και πόσο ο τόπος μας διψά γι’ αυτές και να μας διαβεβαιώνει ότι πάνε καλά, αφού κι αυτός δίνει αγώνα για να τις προσελκύσει! Και την επόμενη ημέρα αποδείχθηκε αναξιόπιστος αφού ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» αποκάλυψε ότι ζήτησε τρεις φορές εγγράφως ραντεβού μαζί του αλλά ο κ. Τσίπρας δεν του απάντησε καν!

Η φιλο-επενδυτική στρατηγική της κυβέρνησης αποδεικνύεται καθημερινά και στο Ελληνικό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για να επενδύσει αυτό που επί χρόνια κατήγγειλε ως «ξεπούλημα». Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στις επενδύσεις, σιχαίνονται την επιχειρηματικότητα, κάνουν διαρκές αντάρτικο στον καπιταλισμό, σαμποτάρουν με ό,τι περνά από το χέρι τους την Ελεύθερη Οικονομία, ηδονίζονται να στέλνουν με πράξεις «στα τσακίδια» κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ανοίξει δουλειές σ αυτόν τον τόπο!

Μέσα στο πνιγηρό αυτό σκηνικό, η ήρεμη, ώριμη, υπεύθυνη και σοβαρή φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται ως  ελπιδοφόρα διέξοδος για όλους τους πολίτες. Και αυτό είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί απόψε…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top