ΑΡΘΡΑ

Το έκθετο εκατομμύριο

ολαντ-τσιπρας

Ο κ.Π.Νικολούδης είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Και αποκάλυψε ότι ένας η μία βουλευτής έβγαλε την περασμένη ανοιξη στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτή η αποκάλυψη δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη.

.

1.Ήταν νόμιμη (με υπογραφές, διευθύνσεις και αυστηρό έλεγχο) ή παράνομη η εξαγωγή των ευρώ; Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ήταν απολύτως νόμιμη. Ευτυχώς ή δυστυχώς.

Ο κ. Π. Νικολούδης είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Και αποκάλυψε ότι ένας η μία βουλευτής έβγαλε την περασμένη ανοιξη στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτή η αποκάλυψη δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη.

1.Ήταν νόμιμη (με υπογραφές, διευθύνσεις και αυστηρό έλεγχο) ή παράνομη η εξαγωγή των ευρώ; Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ήταν απολύτως νόμιμη. Ευτυχώς ή δυστυχώς. Αν με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» ο κ.Πρόεδρος διαπίστωνε ότι η προέλευση του εκατομμυρίου είναι ύποπτη, προϊόν αθέμιτων συναλλαγών, εμπορίας ναρκωτικών, «λευκής σαρκός» ή είσπραξης μαύρου χρηματος τότε το καθήκον του θα ήταν να κινητοποιήσει τη δικαιοσύνη. Προτίμησε όμως να αντιγράψει τους γνωστούς εισαγγελείς των ήξεις αφήξεις.

2.Υπάρχουν ενδείξεις ότι το ποσό αυτό είναι προϊόν «εγκληματικής δραστηριότητας»; Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο

3.Ο περίφημος «κοσμάκης» πιστεύει ότι οι πολιτικοί «τα πιάνουν». Έτσι οι κατηγορίες του κ.προέδρου, ακριβώς επειδή δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, λερώνουν και τους «300».

4. Υπάρχει πάντως ένα ηθικό θέμα και για τον ή την βουλευτή: κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες έτρεξε όπως χιλιάδες καλοί πατριώτες που πηγαίνουν μετά στο Σύνταγμα κραδαίνοντας οργή και σημαίες, να σώσει τα λεφτουδάκια του ή είχε άλλο λόγο;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top