ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Το έλλειμμα

Ανεξαρτήτως πολιτικών και νομικών παρατυπιών ή όποιων άλλων μπορεί να προσάψει κανείς στη μεθόδευση που επελέγη για να κλείσει η ΕΡΤ, υπάρχει ένα ζήτημα αξιακού χαρακτήρα, αδιαπραγμάτευτο για όσους τάσσονται υπέρ της δημοκρατικής οργάνωσης της δημόσιας ζωής.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι δημόσια υπηρεσία. Είναι αγαθό δημοσίου συμφέροντος, η απρόσκοπτη διάθεση του οποίου στους πολίτες δεν επαφίεται στις ορέξεις του εκάστοτε κυβερνώντος, αλλά συνιστά υποχρέωση αναγκαστικού δημοκρατικού δικαίου.

Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση στην περίπτωση της ΕΡΤ μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε: να την αναδιοργανώσει, να την ανασυγκροτήσει, να προωθήσει προγράμματα εξυγίανσης…

Ενα δεν μπορούσε να κάνει: να κλείσει τις κάμερες, τα μικρόφωνα και τους πομπούς, βυθίζοντας στο σκοτάδι τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Γιατί η δημόσια ζωή χωρίς δημόσια μέσα δεν είναι μόνο φτωχότερη. Είναι λιγότερο πολυφωνική και ισορροπημένη. Αρα, λιγότερο δημοκρατική.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top