ΑΡΘΡΑ

Το ΕΣΡ, η κεντροαριστερά και η «μοναξιά του Κυριάκου»

Μπαράζ δημοσιευμάτων σήμερα κατά του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί.. ψήφισαν υπέρ της τροποποιημένης πρότασης Βούτση – ο οποίος έκανε δεκτή πρόταση του Α. Λοβέρδου- για τη συγκρότηση του ΕΣΡ!

Θεμιτό απολύτως να διαφωνεί κανείς με τη στάση των δυο κομμάτων. Κανένα πρόβλημα μέχρις εδώ. Το να αποδίδει όμως τη στάση τους σε «συμπλέγματα της κεντρο-αριστεράς» και «αντι-δεξιά σύνδρομα», να παρουσιάζει έμπειρα στελέχη ως αφελείς που «έπεσαν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ», λυπάμαι πολύ αλλά πάει πολύ!

Λυπάμαι κυρίως γιατί όλη αυτή η λογική- καταχρηστικός ο όρος- μου θυμίζει τη Γεροβασίλη το βράδυ που έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση για την απόφαση του ΕΣΡ! Πας μη δικός μας, πας μη ταυτιζόμενος με μας = εχθρός μας ή έστω αφελής!

Με εξωφρενικές μάλιστα ενοχοποιητικές αναφορές για τη….μοναξιά που (θα) αισθάνεται ο Κυριάκος!!!

Και για μην αισθάνεται μοναξιά ο Κυριάκος, τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει υποχρεωτικά να τον ακολουθούν τυφλά, να λένε «όχι σε όλα» στην κυβέρνηση, ακόμα κι όταν πάει να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση, γιατί (κατ αυτούς) ένας και μοναδικός είναι ο στόχος και από τον στόχο αυτό δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνουμε: να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές.

Ακριβώς δηλαδή ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014!
Τί λέτε μωρέ;

Θα ξαναπληρώσει η χώρα το μάρμαρο επειδή δεν κρατιέστε όπως δεν κρατιόντουσαν και οι προηγούμενοι;
Και θα απαγορευτεί οποιαδήποτε διακριτότητα των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επειδή έτσι βολεύει;
Καθαρές κουβέντες: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα χει κάνει μαντάρα και με τις τηλεοπτικές άδειες και γενικώς. Αλλά αν πάει να τα μαζέψει- και στο θέμα του ΕΣΡ πάει να τα μαζέψει- πρέπει να υποστηριχθεί κι όχι να καταγγελθεί.

Έτσι μάθαμε κάποιοι ( λίγοι) παλιοί κεντροαριστεροί. Να το εννοούμε όταν λέμε ότι η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και συναίνεση και να μην το χρησιμοποιούμε βερμπαλιστικά, ως σύνθημα κενό περιεχομένου.
Υπάρχει σήμερα ευκαιρία για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να ρυθμιστεί συναινετικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο κι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.
Ανεξαρτήτως εάν αυτό βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία. Τελεία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top