ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Το «μαγαζάκι της τρόικας»

Ωραία τα είπε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 μας πληροφόρησε ότι «η τρόικα… είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι, και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σας στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα».

Ωραία τα είπε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 μας πληροφόρησε ότι «η τρόικα… είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι, και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σας στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα».

Μόνο που μας πληροφόρησε λειψά. Δεν μας είπε την ακριβή διεύθυνση από αυτό το «γωνιακό μαγαζάκι» διότι έχουμε κι εμείς οι ιδιώτες φορολογούμενοι να «περάσουμε για να αφήσουμε» κάποια πράγματα. Εχουμε να τους πούμε ότι η κυβέρνηση στην οποία είναι υφυπουργός ο κ. Παπαδόπουλος μας τάραξε στους φόρους για να συντηρεί το αχανές πελατειακό κράτος. Να τους μιλήσουμε για τα χαράτσια που γίνονται ακριβές παρελάσεις και διορισμοί ημετέρων αποτυχόντων βουλευτών σε κρατικούς οργανισμούς. Δεν ξέρουμε αν είναι στην αρμοδιότητά της, αλλά έχουμε να της πούμε για την ανατροπή των μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη παιδεία κι ότι έκλεισαν τα πανεπιστήμια για ένα εξάμηνο. Για την προσπάθεια να σπάσει ο «Καλλικράτης» έτσι ώστε ένας υπουργός να κάνει πρωτεύουσα δήμου το χωριό του.

Πρέπει να τους πούμε για τα πλεονάσματα που, αντί να γυρίσουν στην παραγωγή, θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορά ψηφοφόρων. Για τα επαγγέλματα που ολημερίς ανοίγουν και με νυχτερινές τροπολογίες ξανακλείνουν. Για την αγορά που στενάζει από χιλιάδες περιορισμούς και οι υπουργοί δηλώνουν ότι δεν πειράζει να πληρώνουν κάτι παραπάνω οι καταναλωτές, αρκεί να κερδίζει η πελατεία τους. Για τα σπαρμένα στρατόπεδα από άκρου εις άκρον της χώρας που συντηρούμε με τους φόρους μας. Να τους πούμε περί της αλβανικής… απειλής που δημιουργεί η σχεδόν ανύπαρκτη ναυτική δύναμη της γείτονος και για την οποία πληρώνουμε τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου. Για τις τρεις κατασκευαστικές του Δημοσίου (ΟΣΚ, Θέμις, ΔΕΠΑΝΟΜ) που συγχωνεύτηκαν, αλλά έχουν ξεχωριστά Δ.Σ. και ξεχωριστές δομές. Για τις «μετωπικές» στη Βουλή ώστε να διατηρηθούν όλοι οι κρατικοί φορείς. Για το Κέντρο Θεμάτων Ισότητας που συντηρούμε ώστε να βολέψει ο κ. Βενιζέλος την κ. Εύα Καϊλή.

Εχουμε πολλά να τους πούμε ακόμη. Διότι αν αληθεύει αυτό που είπε ο κ. Παπαδόπουλος ότι «η τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα», πρέπει να πάει κάποιος στο «μαγαζάκι» και να τους πει ότι απέτυχαν. Μέχρι στιγμής οι πελάτες των πολιτικών και το αχανές κράτος εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα. Γι’ αυτό θα παρακαλούσαμε την επόμενη φορά να μας δώσει και διευθύνσεις. Εχουμε πολλά να πούμε κι εμείς.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top