ΑΡΘΡΑ

Το μαύρο της Δημοκρατίας

Όταν θα πέφτει Μαύρο στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια από την καθεστωτική Κυβέρνηση  θα πρέπει να σείεται το Σύνταγμα και η χώρα από την φωνή των δημοκρατικών πολιτών. Αλλιώς, αυτή η χώρα θα έχει πρόβλημα με την Δημοκρατία της. Το μήνυμα της δημοκρατικής Ελλάδας θα πρέπει να είναι σαφές και ισχυρό σε αυτούς που την επιβουλεύονται, σε αυτούς που φοβούνται να την υπερασπιστούν και σε αυτούς που υποτάσσονται στο αντιδημοκρατικό Καθεστώς.

Οι 2.500 εργαζόμενοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών που θα χάσουν την δουλειά τους έχουν κι αυτοί ζωές και οικογένειες όπως οι αντίστοιχοι 2.500 της δημόσιας ΕΡΤ. Πρώτοι λοιπόν μπροστά στη Βουλή οφείλουν να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Γιατί η τυχόν απουσία τους θα επιβεβαιώσει την επικρατούσα στη κοινωνία πεποίθηση ότι η φωνή τους ειναι υπόδουλη στη καθεστωτική Κυβέρνηση. Στη δεύτερη γραμμή θα πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες που ήταν παρόντες στο προηγούμενο Μαύρο. Γιατί αλλιώς η τέχνη τους θα είναι επιτηδευμένη στις υπηρεσίες της καθεστωτικής Κυβέρνησης. Στην τρίτη γραμμή οφείλει να είναι σύσσωμη η δημοκρατική Αντιπολίτευση με τους επικεφαλής των κομμάτων της παρόντες, γιατί αλλιώς θα είναι μικρότερη των περιστάσεων που αμφισβητούν τη Δημοκρατία.

Η σύσσωμη παρουσία της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης ίσως συνεγείρει τις δημοκρατικές συνειδήσεις στο κυβερνών κόμμα που σίγουρα υπάρχουν και προβληματίζονται. Η δημοκρατική Ελλάδα ενωμένη θα πρέπει να δείξει ότι έχει συναίσθηση του κινδύνου που διατρέχει η Δημοκρατία καθώς και της ευθύνης της να την υπερασπιστεί. Οι δημοκρατικές συμμαχίες κτίζονται και βαθαίνουν στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, όχι σε κλειστά δωμάτια συνεδριάσεων κομματικών στελεχών.

Η δύναμη του πρώτου επιβάλει το δεύτερο. Το μήνυμα θα φθάσει και στους εταίρους μας: καμία πλέον ανοχή στις εκπτώσεις στη Δημοκρατία μας, λόγω χρεοκοπίας. Οικονομική ανάταξη δεν πρόκειται να προκύψει, ούτε έχει νόημα για τους πολίτες σε μία ευρωπαική μπανανία λούμπεν ολιγαρχών. Οι τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, η  Δικαιοσύνη, η Ενημέρωση, η Παιδεία θα πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητες από την εκάστοτε εξουσία. Οι δημοκρατικοί πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να δηλώσουν έμπρακτα και πειστικά ότι θα υπερασπιστούν την Δημοκρατία πάσει θυσία, όχι από τον καναπέ τους.

Να δηλώσουν ότι δεν θα δεχτούν την μετατροπή της χώρας σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Ότι αρνούνται να την παραδώσουν στους ντόπιους και ανατολίτες Εσκομπάρ. Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα δημοκρατικά κομματα θα κερδηθεί μόνο με πράξεις, όχι με λόγια. Έχουν χορτάσει απ’ αυτά!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top