ΑΡΘΡΑ

Το μεγάλο μας τσίρκο και ποιός ωφελείται

Ούτε η εμφανής, όταν μιλάει και όταν τα σπάει, διαταραχή του κ. Ηλία Κασσιδιάρη, ούτε ο προστάτης του κ. Χρήστου Παππά, ούτε τα όποια προβλήματα αποτυπώνονται στην ρομποτική συμπεριφορά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρέπει να μας παρασύρουν και να χάσουμε το πολιτικό ερώτημα. Cui bono. Ποιος ωφελείται από αυτό το τσίρκο; Φοβάμαι ότι όσοι βγάζουν ανακοινώσεις μόνο κατά της Χρυσής Αυγής και του Κασσιδιάρη, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται να δουν την συνολική εικόνα, εθελοτυφλούν. Το πρόβλημα αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και ας αφήσουν την κλάψα ότι τους ταυτίζουμε. Η Χρυσή Αυγή κάνει τη δουλειά της. Και δουλειά ενός ναζιστικού κόμματος είναι να απαξιώσει το Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αποτελείται από φασίστες, διαταραγμένους, ψεκασμένους και αγανακτισμένους με τα πάντα, εκτός από τον αθώο εαυτό τους. Όπως έδειξαν και τα χαστούκια στην Κανέλλη και τα νερά στη Δούρου, αυτό το κοινό διψάει για τέτοιες συμπεριφορές και γι’ αυτόν τον λόγο έπονται χειρότερα μέχρι να αποφασίσει η Δημοκρατία μας να τους κόψει το χέρι.

.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, πού ανήκει στο δημοκρατικό τόξο; Γιατί συμμετέχει στην παράσταση του μεγάλου μας τσίρκου, με τα δικά του άγρια θηρία; Γιατί την χτεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής την διέλυσαν από κοινού, ο Κασσιδιάρης και η Κωνσταντοπούλου. Αυτό που τους ένωσε ήταν σε πρώτο επίπεδο το μίσος τους κατά του Βενιζέλου. Σε δεύτερο επίπεδο, ήταν το ψάρεμα στα θολά νερά του κοινού που μόλις σας περιέγραψα. Θολά για τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ καθαρά για την ΧΑ. Γιατί θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν επαφή με αυτό το «αντισυστημικό» κοινό, το κοινό Πέπε Γκρίλο και Μαρί Λεπέν αλά ελληνικά. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν ως γέφυρα την συνεργασία με τους Ασυνάρτητους Έλληνες.

.

Γιατί το κοινό που χειροκροτεί τα χαστούκια του Κασσιδιάρη, χειροκροτεί και την συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου. Γι’ αυτό, ενώ είμαι βέβαιος, σοβαροί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ίσου με μας αγανακτισμένοι με τα ανεκδιήγητα καμώματα της κ. Κωνσταντοπούλου, την ίδια στιγμή, επίσημα, όχι μόνο την καλύπτουν, αλλά της δίνουν και εύσημα. Το πρόβλημα, εκτός από την απώλεια κάθε αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας, είναι ότι όσο η κατάσταση σταθεροποιείται, τόσο τα «ψάρια» φεύγουν από το καλάμι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ζημιά όμως στη Δημοκρατία δεν φεύγει και αυτή η συμπεριφορά τους θα τους ακολουθεί και θα τους καταδιώκει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top