ΑΡΘΡΑ

Το πέρασμα

Το πέρασμα του Ερντογκάν, για όσους δεν εξαντλούνται ανάμεσα στην υστερία ενός κάλπικου πατριωτισμού και στην υποταγή μιας  ξεθυμασμένης ιδιώτευσης, ήρθε και μας θύμισε κάποια σημαντικά της ζωής μας. Την δεδομένη δυνατότητα να μιλάμε ελεύθερα και να σκεφτόμαστε δυνατά, να μην μας συνθλίβει ο φανατισμός κανενός αρχηγού, κανενός να μην είμαστε κοπάδι, η δικαιοσύνη να είναι πράγματι ανεξάρτητη απ την εξουσία .

Να ζούμε την Δύση και την Ανατολή μέσα μας όχι σαν μόνιμη σύγκρουση αλλά ζητώντας συνεχώς καινούργιες συνθέσεις, καινούργιες αρμονίες, νέες εκφράσεις, ουσιαστικές σχέσεις, πρόσωπα. Η μοίρα μας δεν είναι να μοιραζόμαστε αλλά να μοιράζουμε, να στηρίζουμε όλα αυτά  τα δημιουργικά και σημαντικά, που η μισαλλοδοξία του νέου δικτάτορα προσπαθεί να στερήσει από τον λαό του.

Θα εξακολουθήσουμε εις πείσμα των καιρών,να αναζητούμε  μιαν άλλη δυνατότητα ανθρώπινης ύπαρξης, εδώ , σταυροδρόμι και ουσία ενός φαντασιακού που δεν περικλείεται αλλά διαφεύγει διαρκώς. Που δεν εξαντλείται στα νούμερα, που δεν καταλύεται ακόμα και στην μεγάλη στέρηση, που αντέχει τις δυσκολίες, τις αποτυχίες.

Μια ελληνικότητα πολιτικής αλλά και πνευματικής διέγερσης και δημιουργικής  αγωνίας, που δεν αρκέσθηκε και δεν επαναπαύθηκε  ποτέ στο είδωλο της, που σήμαινε πάντα αποστολή, διάβαση, πέρασμα. Αυτό το πέρασμα που μισεί κάθε ολοκληρωτισμός, αυτή την διαφυγή,από κάθε δυνατότητα ελέγχου, αυτό που κάθε σουλτάνος δεν αντέχει καν να υποψιάζεται, να αντικρύζει, αυτό ήρθε και μας θύμισε…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top