ΑΡΘΡΑ

Το παράδειγμα Ντινόπουλου

Η δήλωση του ΥΠΕΣ Α. Ντινόπουλου ότι παίρνει τη θέση της Ρ. Δούρου στην κόντρα της με τον ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των συμβάσεων έχει μεγαλύτερη σημασία από μια συνήθη επικοινωνιακή ακρότητα. Δείχνει με πολύ καθαρό τρόπο ποιες είναι οι βαθύτερες επιπτώσεις από τον ανασχηματισμό που έγινε μετά τις τις ευρωεκλογές και σηματοδότησε στροφή στο λαϊκισμό με την ανάδειξη προσώπων που είχαν διαπρέψει στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Η επιλογή έγινε για λόγους επικοινωνίας αλλά καθόρισε την πολιτική. Η κυβέρνηση θέλησε να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με τους όρους ΣΥΡΙΖΑ αλλά βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με την αδυναμία της να εφαρμόσει αυτονόητες πολιτικές αφού δεν τις υπερασπίζονται πρώτα τα δικά της στελέχη.

Ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ είχε δώσει δείγματα γραφής στη διάρκεια των πολυετών μαχών του σε τηλεοπτικά αλώνια. Βρέθηκε στην ηγεσία ενός από τα σημαντικότερα υπουργεία γιατί το Μέγαρο Μαξίμου τον εμπιστεύθηκε ως σύνδεσμο με τη δυσαρεστημένη λαίκή δεξιά. Και τώρα πληρώνουν την επιλογή τους – και μαζί τους πληρώνουν όσοι θέλουν να εφαρμοστεί απρόσκοπτα ο νόμος για την αξιολόγηση και να εντοπιστούν οι παρατυπίες στο Δημόσιο, όσοι είχαν αισθανθεί ότι προσβάλλονται με τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Και δεν σημαίνει ότι είναι λίγοι επειδή δεν κάνουν φασαρία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top