ΑΡΘΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ και ο Καβάφης

Οσα συνέβησαν χθες στο Ζάππειο, στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, προσβάλλουν την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και κυρίως τον κόσμο της. Οσοι πιστεύουν στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ενδιάμεσου χώρου, για τη δημιουργία ενός ισχυρού μεταρρυθμιστικού τρίτου πόλου, πληγώνονται διαπιστώνοντας ότι το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ παίζεται από κάποιους, λίγους αλλά ικανούς να καθορίσουν τις εντυπώσεις, με διχαστικούς όρους χαμηλής αισθητικής.

.

Οσα συνέβησαν χθες στο Ζάππειο, στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, προσβάλλουν την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και κυρίως τον κόσμο της.

.

Οσοι πιστεύουν στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ενδιάμεσου χώρου, για τη δημιουργία ενός ισχυρού μεταρρυθμιστικού τρίτου πόλου, πληγώνονται διαπιστώνοντας ότι το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ παίζεται από κάποιους, λίγους αλλά ικανούς να καθορίσουν τις εντυπώσεις, με διχαστικούς όρους χαμηλής αισθητικής.

.

.

Αν δεν μπορούν να κάνουν την Κεντροαριστερά όπως τη θέλει ο κόσμος της, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον,  όσο μπορούν, να μην την εξευτελίζουν…

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top